Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove cijene

Loše vijesti za pušače: Uskoro poskupljuju cigarete i duhan

Od ožujka poskupljuju cigarete, duhan i grijani duhanski proizvodi. Poskupljenje je rezultat prijedloga uredbe o trošarinama na duhanske proizvode Ministarstva financija.

Od 1. ožujka država će podići trošarine na duhanske proizvode i duhanske prerađevine, zbog čega će doći do povećanja cijena cigareta, duhana ili grijanih duhanskih proizvoda. Ministarstvo financija objavilo je prijedlog uredbe o trošarinama na duhanske proizvode prema kojemu rastu trošarine na sve proizvode obuhvaćene tom uredbom, osim e-tekućine za koju će trošarina i dalje ostati – nula kuna.

Pročitajte i ovo Zagreb: U sklopu kampanje "Baci čik u koš" U Zagrebu prikupljeno više od 15 tisuća opušaka: "Svakim bačenim na pod trujemo se još jednom" Slika nije dostupna nastavak trenda Loše vijesti za pušače: Poskupjele cigarete jednog od najvećih svjetskih proizvođača

Trošarina će najviše narasti za grijane duhanske proizvode za koje će skočiti s 800 na 1400 kuna po kilogramu. To je povećanje trošarine za čak 75 posto, što je dosad najveći rast trošarina na duhanski proizvod u Hrvatskoj.

S početkom ožujka će skočiti i trošarina na cigarete koja je sada 370 kuna plus 34 posto od maloprodajne cijene za tisuću komada cigareta. Od ožujka bi trebala iznositi 400 kuna plus 34 posto od maloprodajne cijene. Propisano je i da minimalna trošarina na cigarete iznosi 888, umjesto dosadašnje 824 kune.

Trošarina na sitno rezani duhan za savijanje cigareta i ostali duhan raste s 800 na 860 kuna po kilogramu, dok se trošarina za cigare i cigarillose povećava s 800 na 860 kuna za tisuću komada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene