Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo je tek početak"

Kakav obrat u megaaferi Ine! USKOK ima dokaze da je ministar Filipović lagao? Spominje se još jedno ime blisko Plenkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK navodno ima dokaze da je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović uhvaćen u razgovorima s Damirom Škugorom i da je s njim komunicirao o HEP-u.

Iako je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u javnosti tvrdio da osumnjičenog za megapljačku Ine Damira Škugora poznaje površno te da nema njegov broj telefona i da nisu telefonski komunicirali ni razmjenjivali poruke, navodno je istina bitno drugačija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MOGUĆNOST RAZGOVORA Filipović: ''DORH zadužen da vodi postupak u slučaju nove tužbe koju je pokrenuo MOL'' Davor Filipović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 ZA DNEVNIK NOVE TV Filipović objasnio zašto šalje izvanrednu reviziju u HEP: ''Svakome treba vjerovati, ali nakon što se provjeri''

Tjednik Nacional, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, tvrdi da je Filipović navodno tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da je s njim komunicirao o HEP-u.

"Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom te je uhvaćen u mjerama. Redovno i često su komunicirali. Najviše u vezi HEP-a, jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a", rekao je pravosudni izvor za taj tjednik.

Spis će sve otkriti?

To bi navodno trebao otkriti spis sa sadržajem tajnih izvida, koji uključuju i tajni nadzor telefonskih razgovora Damira Škugora i njegove kriminalne hobotnice.

Drugi visoki izvor blizak vrhu HDZ-a također je, za spomenuti tjednik, rekao da se ova afera tek počinje razvijati te da Filipović nije jedini visoki dužnosnik HDZ-a i Vlade obuhvaćen tim tajnim izvidima te da se radi o procesu koji je nemoguće zaustaviti ili zataškati.

Isto tako Nacional otkriva kako više njihovih izvora bliskih HEP-u tvrdi da je uhićeni Škugor za šefa HEP-a navodno imao podršku Krunoslava Katičića. Riječ je o glavnom tajniku HDZ-a i ključnom čovjeku od povjerenja premijera Andreja Plenkovića.

"Nije točna informacija da su snimljeni i razgovori Filipovića i Škugora", neslužbeno za 24sata rekao je sugovornik iz DORH-a.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović dao je izjavu prije sastanka parlamentarne većine na kojoj odbacio sve optužbe, više pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene