Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Mrlja na proslavi

Heroj Domovinskog rata o incidentu u Kninu: 'Pravi ratnici ne pale zastave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci koji su došli odjeveni u crne majice s natpisom IX. bojne Rafael Vitez Boban hodali su ulicom i uzvikivali 'Za dom spremni', a nekoliko sati kasnije skupina mladih je zapalila zastavu Republike Srbije.

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu u petak su obilježili i izdvojeni slučajevi na glavnom trgu gdje je, nakon službene svečanosti, desetak posjetitelja uzvikivalo "Za dom - spremni" te pjevalo 'Juru i Bobana'.

Pročitajte i ovo Marko Jelić, šibensko-kninski župan za svaku osudu Kninski župan o skidanju hrvatske zastave u Kninu: "Ljudima je dosta!" Slika nije dostupna NIJE MOGLO BEZ TOGA Muškarci u crnim majicama usred Knina izvikivali "Za dom spremni"

Riječ je o muškarcima koji su došli odjeveni u crne majice s natpisom IX. bojne Rafael Vitez Boban. Jedan od njih nosio je zastavu HOS-a.

Slične pjesme mogle su se čuti i iz nekih obližnjih gradskih kafića.

Tijekom popodneva dogodio se još jedan incident u kojem je sudjelovala skupina mladića koja je uz taktove Thompsonove glazbe zapalila zastavu Republike Srbije. Kako doznajemo na terenu, u vezi s tim incidentom dvije osobe su privedene.

U Dnevniku Nove TV reporter Andrija Jarak razgovarao je s herojem Domovinskog rata bojnikom Davorom Jovićem. 'Pravi ratnik to nikada neće napraviti. Žalostan sam zbog toga. Danas smo došli proslaviti svoju akciju Okluja koja je bila brilijantna i besprijekorna', rekao je Jović.

Jović je komentirao i reakcije koje posljednjih dana dolaze iz Beograda. 'Zna se da smo mi, kad smo ušli u Knin, skupljali civile i davali im hranu i vodili pod zaštitu UNPROFOR-a da im se nešto ne bi dogodilo', rekao je Jović dodavši kako su srpske snage pobijedili goloruki. 

Dodajmo još i kako je Srbija večeras poslala još jednu prosvjednu notu zbog ovog incidenta.

I predstavnici hrvatske izvršne vlasti osudili su u petak navečer incidente koji su se dogodili u Kninu nakon službene proslave 21. obljetnice oslobodilačke akcije Oluje, kad je skupina građana uzvikivala ustaški pozdrav i pjevala ustaške pjesme, a zapaljena je i zastava Republike Srbije.

'Iskreno nisam to vidio, a ako toga ima slažem se da nije primjereno', rekao je potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov.

Hrvatska neovisnost i domovina mogu se slaviti na lijep način, poručio je Petrov, prenosi Nova TV.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ističe da ima i neodgovornih pojedinaca koji na proslavu dolaze s nepriličnim obilježjima. 'Ustaško znakovlje 2016. godine nigdje nije dobrodošlo', rekao je ministar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene