Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POČELO JE

Objavio Ramljak: Bosanskohercegovački Velpro ide u likvidaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleprodajni lanac Velpro, bosanskohercegovačka tvrtka-kći istoimenog Agrokorova lanca, ide u likvidaciju, obznanio je Ante Ramljak u Sarajevu.

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor, izjavio je u Sarajevu da je donesena odluka o likvidaciji tvrtke Velpro u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna natječaj bio samo predstava Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna Slika nije dostupna Afera Agrokor Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno

Ramljak je rekao da je BiH Velpro bio veliki gubitaš i da će dio radnika biti zbrinut u okviru sistema Agrokor, a određeni će broj ljudi prema zakonu dobiti otpremnine, prenosi portal Klix.ba.

"To je najznačajniji gubitak, gubitak radnih mjesta", rekao je Ramljak.

Ranije se pisalo da Agrokorov veleprodajni lanac Velpro u BiH zapošljava 180 radnika.

"U budućnosti možemo očekivati veći rast i poboljšanje i okrećemo situaciju na pozitivnu", dodao je Ramljak.

Na službenim stranicama tvrtke Velpro stoji da zapošljavaju više od 1200 radnika. Nedavno je iz te kompanije stigla i vijest da će trajno povećati plaće za svojih 550 zaposlenika s najnižim koeficijentima.

Priopćeno je tada da je za 340 radnika obalnih centara privremeno povećanje koeficijenata za prosječnih 8 posto realizirano u svibnju, dok će za sve ostale zaposlenike povećanje stupiti na snagu od 1. kolovoza.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene