Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavna novost

Novi zakon o mirovinskom osiguranju donosi novu formulu za usklađivanje visine mirovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom sljedeće godine na snagu bi trebao stupiti novi zakon o mirovinskom osiguranju. Glavna novost bit će nova formula prema kojoj će se usklađivati visina mirovina.

Prema najavama Ministarstva rada i mirovinskog sustava, mirovine ne bi nikada trebale pasti ispod 40 posto prosječne plaće.Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je kazao kako za njih tu nema nikakve dileme.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna Sve veći broj umirovljenika Nova pravila za umirovljenje rođenima od 1971., evo kakva!

'Tu za nas nikakve dileme nema, nova formula je povoljnija za umirovljenike, nije epohalna, neće im promijeniti svijet naglavačke, ali može samo pomoći, a to je značajno u ovim teškim vremenima', kazao je.

>>
Mrsić: Novim zakonom nema smanjenja mirovina

Ipak, ministar Mrsić najavio je moguće produljenje dobi za odlazak u mirovinu.'Temeljem toga da nas više umire nego što nas se rađa, vjerojatno će se produžiti dob za odlazak u mirovinu, a to treba očekivati iza 2020.', kazao je Mrsić.



DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene