Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Početkom sljedeće godine na snagu bi trebao stupiti novi zakon o mirovinskom osiguranju. Glavna novost bit će nova formula prema kojoj će se usklađivati visina mirovina.


Prema najavama Ministarstva rada i mirovinskog sustava, mirovine ne bi nikada trebale pasti ispod 40 posto prosječne plaće.Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je kazao kako za njih tu nema nikakve dileme.

Vezani članci Darko Horvat Cjelovita obnova Zagreba kreće tek u proljeće, ministar Horvat brani poteze Vlade: "Zli jezici nam imputiraju da ovo dugo traje" Slika nije dostupna Francuski sindikati započeli štrajk zbog mirovinske reforme

'Tu za nas nikakve dileme nema, nova formula je povoljnija za umirovljenike, nije epohalna, neće im promijeniti svijet naglavačke, ali može samo pomoći, a to je značajno u ovim teškim vremenima', kazao je.

>>
Mrsić: Novim zakonom nema smanjenja mirovina

Ipak, ministar Mrsić najavio je moguće produljenje dobi za odlazak u mirovinu.'Temeljem toga da nas više umire nego što nas se rađa, vjerojatno će se produžiti dob za odlazak u mirovinu, a to treba očekivati iza 2020.', kazao je Mrsić.DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook