Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žena za koju se do sada vjerovalo da se sama raznijela tijekom policijske racije u pariškom Saint Deniseu ipak nije aktivirala prsluk bombu, kao što se do sada mislilo.


26-godišnja Ait Boulahcen, rođakinja glavnog planera krvavih napada u Parizu, poginula je nakon što je muškarac, koji se nalazio u neposrednoj blizini, aktivirao bombu, piše Daily Mail.

Vezani članci Ilustracija "Stani, pucat ću!" Mladić usred bijela dana hodao Splitom s noževima u ruci, pogledajte snimku policijske potjere Napad nožem u parku u Parizu - 4 Policija ustrijelila muškarca koji je u Parizu napao prolaznike: Nožem ubio jednu osobu, ranio više njih

Svjedoci tvrde, netom prije eksplozije u kojoj je pogunula, Boulahcen je vikala: 'Pomozite mi, pomozite mi, on nije moj dečko!'

TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU Manuel Valls: nisu isključeni napadi "kemijskim ili bakteriološkim" oružjem

Ait Boulahcen je među troje poginulih u policijskoj zasjedi u pariškom Saint Deniseu, a među poginulima je i Abdelhamid Abaaoud, organizator napada kojeg je ubila policija.

Istražitelji još uvijek pokušavaju otkriti identitet treće osobe koja je, prema novim informacijama, aktivirala bombu u stanu u kojem su se nalazili. U stanu je pronađena torbica i putovnica na ime 26-godišnje Ait Boulahcen.

Tijekom petka, francuski premijer Manuel Vallis objavio je kako se broj stradalih u krvavim pariškim napadima, koji se se dogodili prošlog petka, popeo na 130.

Također, tijekom jutra izvedena je policijska racija na džamiju u Brestu, što je ujedno i prvi put da je napadnuta jedna džamija. U policijskoj akciji koja je trajala više od 2 sata pretražen je i stan radikalnog Imama, Rachida Aboua Houdeyfa, koji je prošlog mjeseca pokrenuo lavinu reakcija nakon što je izjavio da svim muslimanima koji slušaju suvremenu gazbu prijeti pretvorba u svinju ili majmuna kad dođu pred Boga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook