Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na snazi meteoalarm

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Kiša 'potopila' neke gradove, vjetar nosio stolice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognostički modeli predviđaju iznimno veliku mogućnost pojave snažnih olujnih procesa, kako na moru tako i na kopnu.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

Područje Jadrana zahvatilo je novo nevrijeme, nakon jučerašnjeg olujnog nevrijemena praćenog grmljavinom i tučom velika količina oborina pala je u Crikvenici. Ni u Dalmaciji situacija nije bolja. Na otoku Visu kiša ne prestaje padati cijeli dan zbog čega su odvodni kanali prepuni vode.

Video kojeg nam je poslala naša čitateljica svjedoči razornoj moći vode koja se slijeva ulicama Crikvenice. 'Ovo je snimljeno na putu s posla. Voda dolazi do brave.', napisala nam je čitateljica Danijela Župan.

U splitsko-dalmatinskoj županiji kiša koja je počela jutros padati ne prestaje. Čitatelji nam javljaju kako se odvodni kanali na otoku Visu polako počinju puniti, a voda je poplavila ulice te polako ulazi u kuće i ugostiteljske objekte. Kiša praćena grmljavinom ne prestaje padati cijeli dan.

U ranim poslijepodnevnim satima tamni oblaci toliko su se nadvili nad Dubrovnikom, a na Stradunu je nedugo nakon podneva upaljena javna rasvjeta. javlja Du.net.

U jednom momentu nevrijeme je počelo nositi i suncobrane, te stolice i stolove ispred ugostiteljskih objekata unutar zidina, javlja dubrovački portal.

STIGLA JE PROMJENA VREMENA Hrvatsku zahvatila kiša praćena grmljavinskim nevremenom

Prognostički modeli predviđaju iznimno veliku mogućnost pojave snažnih olujnih procesa, kako na moru tako i na kopnu. Upravo zbog toga treba skrenuti pažnju na mogućnost intenzivnih i obilnih oborina, tuče i prolazno jakog vjetra promjenjivog smjera, piše Istramet.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za područje cijelog jadrana i Istre. Što znači da je vrijeme opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda pred Hrvatskom je promjenljivo i nestabilno vrijeme. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Ponegdje je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30 °C, u Slavoniji malo viša.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene