Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OD 18 SATI

Održan prosvjed na Laništu: "Ne prosvjedujemo protiv ljudi, ali naš je kvart neprikladan"

Prosvjed na Laništu (Foto: Dnevnik.hr)
Prosvjed na Laništu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U 18 sati počeo je prosvjed protiv preseljenja imigranata u Hostel Arena na Laništu.

"Ovo nije prosvjed protiv ljudi, imigranata kojima treba pomoć, ali smatramo da je naš kvart neprikladan s obzirom na položaj hostela i na kapacitet u vrtiću i školama", rekao nam je Igor Čović iz Inicijative građana Jaruščice i Remetinečkog gaja i jedan od organizatora prosvjeda protiv preseljenja imigranata iz Hotela Porin u Hostel Arena.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Slika nije dostupna MUP NE OTKRIVA DETALJE Azilante privremeno sele na Lanište: Stanovnici spremni na prosvjed

Prosvjed je počeo u 18 sati ispred Hostela Arena, a Čović je uoči prosvjeda kazao očekuje da bi se moglo okupiti stotinjak ljudi. Iako je svjestan da određeni broj ljudi koji će doći na prosvjed ne želi imigrante u svom susjedstvu zbog sigurnosnih problema koje bi im to moglo stvoriti, kaže da organizatorima to nije glavna poruka.

"Naša glavna poruka je to da je naš kvart potkapacitiran javnim sadržajem, prostorom u vrtiću i školama za postojeće građane, a kamoli za dodatne stanovnike", kaže Čović, koji priznaje da je i sam imao problema sa savjesti zbog organiziranja prosvjeda.

"I ja sam imao osobni moralni problem jer suosjećam s tim ljudima i smatram da im treba pomoći", kaže Čović, koji priznaje i to da puno stanovnika toga naselja u komentarima na društvenim mrežama iskazuje mržnju prema imigrantima, no smatra da oni nisu većina nego da su samo najglasniji. 

Službene potvrde o preseljenju korisnika prihvatilišta u Hotelu Porin na Lanište još uvijek nema, a Čović kaže da je i jutros zvao u ured gradonačelnika Milana Bandića tražeći odgovore o tome je li doista takva odluka i donesena. Međutim, tamo su mu rekli tek da su zaprimili dosta mailova stanovnika Laništa, ali da gradonačelnik još nije upoznat s njihovom inicijativom te da će se s tim upoznati tijekom dana. 

Grad Zagreb, naime, upravlja Hostelom Arena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene