Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ MINUTE U MINUTU

VELIKA FOTOGALERIJA Glave gore, Vatreni: U Zagrebu nakon poraza tuga, ali i ponos, baklje i vatromet

Nogometaši Hrvatske neće drugi put u nizu igrati u finalu svjetskog prvenstva. U polufinalnom dvoboju u Lusailu Argentina je pobijedila s uvjerljivih 3:0.

 

  • Hrvatska ide u borbu za broncu
  • Tuga, ali i ponos na licima navijača diljem Hrvatske
  • Pucaju se petarde, pale baklje

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

23:40 Tin Kovačić kaže kako su Osječani strepili u svakom trenutku. No ni Slavonci nisu u tuzi, nego su ponosni. Opet se poslala poruka zajedništva.

23:36 Sanja Jurišić pratila je navijanje u Zadru. Tamo također nema nezadovoljnih. Svi vjeruju u Vatrene i svoju zadarsku dicu.

23:32 "Unatoč kiši i hladnoći navijači su pratili svaki potez, no najviše tuge bilo je nakon onoga jedanaesteraca i prvoga vodstva Argentine, a potom još dodatna dva gola. Ništa još nije gotovo, a u subotu u 16 sati Hrvatska igra utakmicu protiv Francuske ili Maroka. Vidjet ćemo tko će izgubiti u toj utakmici. Naravno, navijači poručuju kako Hrvatska reprezentacija ima snage te vjeruju u njih i nadaju se kako će ipak osvojiti broncu i donijeti dodatno veselje u Hrvatsku", javlja Mario Jurič iz Splita.

23:30 Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić javio se iz Dubrave i rekao da je svjedočio nestvarnim scenama, da se slavilo kao da je Hrvatska osvojila zlato. Policija je regulirala promet, koji je neko vrijeme bio prekinut.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da je penal bio dvojben.

"To nas je potpuno izbacilo iz takta. I nismo se mogli nikako vratiti. Ali što sad? Opet smo među četiri najbolje reprezentacije. Glavu gore", rekao je.

 

23:09 Navijači su u zagrebačkoj Dubravi nakratko blokirali promet. Video pogledajte OVDJE.  

22:50 Nogometašima je čestitao predsjednik Zoran Milanović.

Više o toj temi možete pročitati >>OVDJE.

22:40 Nakon poraza Hrvatske od Argentine mnoštvo navijača razišlo se s Trga bana Jelačića, na kojem je pratilo polufinalnu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, no dio ih se zadržao unatoč porazu hrvatske reprezentacije.

Navijači su čitavu utakmicu bodrili hrvatsku reprezentaciju unatoč hladnoći i velikoj prednosti Argentine, a od drugog su poluvremena usijanu atmosferu podizali bakljama i pjesmom.

Zagrebački središnji trg, na kojem je bio postavljen veliki ekran, bio je ispunjen navijačima tijekom cijele utakmice, a dio ih je ostao i poslije zabavljati se uz glazbu puhačkih instrumenata i skandiranje.

22:20 I u širem centru čuje se nešto kao jake petarde. Ljudi ne očajavaju. Na fotografijama se vidi i žaljenje, ali Zagrebom se i slavi uz petarde. 

22:00 Nekoliko snažnih eksplozija odjeknulo je u zapadnom dijelu Zagreba. 

Iako je Hrvatska izgubila utakmicu, na zagrebačkim ulicama zavladala je pjesma uz baklje i vatromet.

21:55 Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati u svoje drugo uzastopno finale. Argentina je bila bolja s 3:0.

21:30 U 70. minuti utakmice novi pogodak za Argentinu postigao je Alvarez. Tekstualni prijenos utakmice možete pratiti >>OVDJE.

20:46 Na kraju prvog dijela Argentina vodi 2:0.

20:30 Teški uzdisaji mogli su se čuti na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, kada je Argentina povela u večerašnjem okršaju. No, ekipa na trgu i dalje se nada i vjerno bodri Vatrene.

 

20:00 Točno u 20 sati započeo je okršaj Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Brojni navijači bodre Vatrene diljem Hrvatske.

Unatoč hladnoći i kiši, euforija je zavladala na brojnim gradskim trgovima. Kako je izgledalo navijanje diljem zemlje, možete pogledati u velikoj fotogaleriji članka.

Osim toga, tekstualni prijenos utakmice možete pratiti >>OVDJE

19:30 Od osnovnih škola, vojske, preko glazbenih pozornica do domova za starije - nema gdje se ne slavi. Našim nogometašima pristiže podrška sa svih strana, a Dnevnik Nove TV izdvojio je najglasnije poruke navijača.

Poruke možete pogledati >>OVDJE.

19:00 Gradovi diljem Hrvatske cijelog su dana pripremali navijačke zone. Uoči utakmice reporteri Dnevnika Nove TV javili su se uživo iz Splita, Zadra, Rijeke, Zagreba i Osijeka.

Što su navijači poručili Vatrenima uoči velikog okršaja, možete pogledati >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene