Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONAŠANJE PEDIJATRICE

Ravnatelj koprivničke bolnice nakon šokantne ispovijesti majke 10-godišnje djevojčice: "Došlo je do neprimjerene komunikacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je majka desetogodišnje djevojčice objavila negativno iskustvo s pedijatricom u Općoj bolnici Koprivnica, stigao je i odgovor ravnatelja te institucije.

Nakon što smo ranije objavili šokantnu ispovijest majke o neprimjerenom ponašanju pedijatrice prema njenoj desetogodišnjoj djevojčici, o svemu se za DNEVNIK.hr oglasio ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici Mato Devčić.

Nakon uvida u medicinsku dokumentaciju te prikupljenih informacija vezanih uz navedeni slučaj, Devčić je donio zaključak kako je medicinsko zbrinjavanje provedeno prema svim pravilima medicinske struke

Pročitajte i ovo Dijete u bolnici, ilustracija HRVATSKO ZDRAVSTVO Šokantna ispovijest majke: "Moje dehidrirano dijete u bolnici nije dobilo infuziju jer je pozitivno na koronu"

Pročitajte i ovo Dijete - 1 Sustav protiv nadriliječnika Strašna ispovijest žene koja je dijete liječila opasnom kemikalijom: "Tada sam shvatila što radim..."

"Želim istaknuti kako je u procesu postavljanja dijagnoze pacijenta poštivana sva propisana procedura te su učinjene sve pretrage i postupci kako bi se donijela ispravna terapijska odluka", poručio je Devčić za DNEVNIK.hr.

No, poručio je kako je neprimjerena komunikacija ipak bila prisutna.

"Tijekom provođenja zdravstvenog zbrinjavanja došlo je do neprimjerene komunikacije službujuće liječnice-specijalistice pedijatrije prema medicinskoj sestri, a koja je u kasnijem tijeku od strane roditelja interpretirana kao ponašanje prema pacijentu-malodobnom djetetu, što nikako nije bila. Nastavno na sve navedeno, smatram da je način komunikacije službujuće liječnice prema medicinskoj sestri bio neprimjeren i neprofesionalan, te ću u okviru svojih zakonskih ovlasti poduzeti adekvatne korake", priopćio je ravnatelj bolnice.

"Još jednom želim istaknuti kako ova epizoda neprimjerene interne komunikacije nije bila ni u jednom trenutku usmjerena na pacijenta-malodobno dijete niti na pratnju. Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek" ovim putem izražava žaljenje i ispriku zbog ovog incidenta", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, majka desetogodišnje djevojčice Nina Kralj na svom je Facebook profilu ranije objavila šokantnu ispovijest o ponašanju pedijatrice u Općoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici.

Cijelu ispovijest možete pročitati >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene