Sa svih strana pristiže pomoć skromnoj 10-godišnjoj Luciji i njezinoj majci Mariji nakon priče u Provjerenom.


Žive bez vode, kupaonice i drva za ogrjev, u staroj kamenoj kući. Kamera Dnevnika Nove TV i u petak je bila u Vojniću kod Trilja.

Dan nakon što je njihova priča objavljena u Provjerenom, u staroj kući u Vojniću pored Trilja, kaže mama Marija, ničega im ne nedostaje. Stigla su i drva za ogrijev, stol za malenu, puno odjeće.

"Dosta je svega dobila, a i ja sam dobila. I obuće je dobila", kaže presretna Lucijina mama Marija Krstić.

Luce cijeli dan ne skida osmijeh s lica. Nove tenisice, puno barbika, ali i košara i povodac za Bobija. "Dobila sam svašta, poklona i pozvana sam još na tri rođendana u dvanestom i jedanaestom mjesecu, i jako sam zadovoljna", kaže ona.

U kući staroj više od stotinu godina problema je mnogo. Loše instalacije, trošan krov, nema kupaonice.

Kod Lucije je stigla i obitelj iz Kaštela, koja je isto tako odlučila pomoći Luciji i njezinoj mami. "Eto, gledali smo sinoć emisiju Provjereno na televiziji i sve nas je dirnulo. Odlučili smo ako ikako možemo pomoći. Ne samo mi nego dosta drugih ljudi koji isto žele pomoć", rekli su.

Mama Marija nije mogla zadržati suze. Koliko su ona i Luce svima zahvalni, kaže, ne može objasniti. Nada se da će uskoro uz pomoć dobih ljudi, staru kuću zamijeniti boljom i novom.

Hvala vam na volji i želji da pomognete malenoj Luciji i njezinoj mami. Mnogo vas se javilo sa željom da doniraju hranu, radni stol, odjeću, obuću i kućanske potrepštine i toga se već dosta prikupilo, a u malenoj kućici nema puno mjesta. Stoga, ukoliko imate mogućnosti, možda bi najbolje bilo da umjesto slanja paketa, izvršite makar simboličnu uplatu na račun mame Marije. Marija Krstić IBAN: HR0523900013208900625SWIFT (za uplate iz inozemstva): HPBZHR2X Još jednom, u ime cijele redakcije Provjerenog, hvala što pomažete!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr