Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Zapovjednik u Oluji o proslavi u Kninu i ključnim momentima za operaciju: ''I nas je netko kao mladiće podcijenio i tu leži jedan od debelih razloga zašto su izgubili rat''

Hrvatska je proslavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26-tu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja. Središnja proslava održana je u Kninu. Što zbog epidemioloških mjera, što zbog kiše, nikad manji broj ljudi na obljetnici! Ipak, emocije onih koji su danas bili ondje svake su godine jake.

Nakon današnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s generalom-pukovnikom Mladenom Fuzulom, zapovjednikom Zapovjedništva za potporu.

''Mislim da je dan bio dokaz jednoga zajedništva i domoljubnog štiha koji još tinja među braniteljima, a naročito i u Hrvatskoj vojsci'', rekao je.

Mlađe generacije ne treba podcjenjivati kada je u pitanju informiranost o Oluji, govori. U životnoj su dobi kada mogu dati maksimum, mladost je ta koja ima i energiju i dodatnu snagu. ''I nas je netko kao mladiće podcijenio i tu leži jedan od debelih razloga zašto su izgubili rat'', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEZONA U PUNOM JEKU ''Kuhalo'' u splitskoj trajektnoj luci: Zbog ogromne gužve morala reagirati policija, uputili i molbu građanima

Pročitajte i ovo Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina OBLJETNICA OLUJE Knin je danas centar Hrvatske, a što će biti sutra? Vlada im je obećala vojarnu, no od toga još uvijek ništa: ''Moramo pronaći rješenje''

Operacija Oluja zaista se brzo odigrala, a jedna od glavnih značajki ključnih momenata je bila i vijest o padu Knina, objašnjava. ''Ta želja, taj polet je bio takav da se nije osjetila razlika između postrojbi, jednostavno su postrojbe bile te koje su nosile jedna drugu'', naveo je.

Cijela operacija se proučavala i na međunarodnim vojnim sveučilištima. ''Njihovo se pitanje svodi na tu brzinu, koliko smo uspjeli u relativnom kratkom roku uspjeli postići spremnost za takvu vrstu operacije'', dodao je.

Jedan od heroja Oluje objašnjava i koliko duha iz Oluje ima u današnjoj Hrvatskoj vojsci. Detalje pogledajte u VIDEU.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene