Obavijesti Pretražite Navigacija
Potpuno rasulo

Gradonačelnica Supetra objavila šokantne fotografije glisera kojim se prevoze pacijenti: ''Opasan za posadu, putnike... sve se raspada''

Gliser kojim se s otoka Brača prevozi pacijente na kopno
Gliser kojim se s otoka Brača prevozi pacijente na kopno DNEVNIK.hr/Facebook
Aktualno Galerija Gliser kojim se s otoka Brača prevozi pacijente na kopno Gliser kojim se s otoka Brača prevozi pacijente na kopno Foto: DNEVNIK.hr/Facebook Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 2 Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 2 Foto: Facebook Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 3 Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 3 Foto: Facebook Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 4 Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 4 Foto: Facebook +6 Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 5 Galerija 1/11 >>
Načelnica Supetra na Braču Ivana Marković objavila je na društvenim mrežama šokantne fotografije stanja glisera kojim se pacijente s otoka Brača prevozi u bolnicu na kopnu.

Šokantne fotografije objavila je na svojem profilu na Facebooku načelnica Supetra Ivana Marković. Na fotografijama se vidi stanje glisera hitne pomoći kojim se pacijente s otoka Brača prevozi u bolnicu na kopno. Načelnica kaže da je gliser u potpunom raspadu.

Pročitajte i ovo Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 7 Olakšanje za roditelje Bračani su uspjeli! Djeca s teškoćama u razvoju pomoć stručnjaka moći će dobiti bez odlaska na kopno Vlasnik psa koji je ugrizao dijete užas u sesvetama Vlasnik psa koji je ugrizao petogodišnjaka: "Dijete se sa psom igra svaki dan". Djed djeteta: "To nije točno, svi smo u strahu"

'''Suvremena čuda' našeg hitnog medicinskog prijevoza 21. stoljeća s otoka Brača u bolnicu na kopno. Gliser je u potpunom raspadu, tehnički neispravan, opasan za posadu , putnike i ostale sudionike prometa, bez lera, navigacije, pa čak i običnih brisača. Sve se raspada. Kada pada kiša vozač gura glavu van kabine da vidi ispred sebe u nadi da neće slučajno udariti u drugi brod'', napisala je uz fotografije oronulog glisera.

Tvrdi i kako jedan pacijent iz Supetra u četvrtak ujutro ''nije imao čast da se preveze ovim suvremenim prijevoznim sredstvom radi kvara te je iz Supetra odvezen na 30 km udaljen brački aerodrom da bi ga se helikopterom prevezlo u Split''. ''To se zove zlatni sat, štednja goriva i resursa'', dodala je.

Gliser kojim se s otoka Brača prevozi pacijente na kopno Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 7 (Foto: Facebook)

Gliser kojim se s otoka Brača prevozi pacijente na kopno Stanje glisera Hitne pomoći za prijevoz pacijenata s otoka Brača - 10 (Foto: Facebook)

Apelira na to da se nešto promijeni jer, kaže, svakome od nas može se dogoditi da ovisi o brzom dolasku do bolnice, a pitanje je hoće li ovaj gliser u tim trenutcima uopće raditi. Zahtijeva ispravan gliser za prijevoz bolesnika, medicinskog osoblja i posade, a traži i da nadležne inspekcije pregledaju zadovoljava li ovo plovilo tehničke uvjete.

''Što radi Splitsko-dalmatinska županija? Nema medicinskog osoblja, nema glisera, nema heliodroma'', govori načelnica, a ističe i crne brojke Hrvatske.

''U Hrvatskoj godišnje umre 23.000 ljudi od srčanih i moždanih udara, 300 u prometnim nesrećama i još 2700 bude ozbiljno ozlijeđeno. Medicinski 'zlatni sat', razdoblje od 60 minuta u kojih je potrebno dopremiti osobu u ustanovu koja će je zbrinuti, spašava živote! Zato nam je neophodna hitna helikopterska medicinska služba i adekvatan prijevoz putnika bilo gliserom ili helikopterom. Pogotovo na otocima koji gube doktore i kilometrima ili miljama udaljenim od bolnica'', poručuje Ivana Marković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene