Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA TISUĆU EURA

Put u ''bolji život'': Vozio čamac na prikolici i u njemu skrivao migrante, mogli su se i ugušiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru pokrenulo je istragu protiv 49-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je u čamcu kojeg je prevozio na prikolici krijumčario ilegalne migrante. Osumnjičenik ih je trebao prevesti do Poreča, a zaustavljen je na GP Principovac nadomak Iloka.

Vukovarsko državno odvjetništvo navelo da se osnovano sumnja da je 49-godišnjak u dogovoru s nepoznatom osobom, za unaprijed obećani novčani iznos od najmanje 1000 eura, koji mu je trebao biti isplaćen nakon dolaska na odredište, prevozio više Indijaca koje je sakrio u dvije tvorničke šupljine čamca, koje su bile na vozilu za prijevoz automobila priključenom na kombi kojim je upravljao.

Pročitajte i ovo Granična policija, ilustracija Projuruju cestama Nova taktika krijumčara migranata: Vozilima se zaletavaju preko granice i bježe od policije Ilustracija Akcija na autocesti Bježao od policije, pa iskočio iz jurećeg kombija! Policajac uskočio u vozilo prije prevrtanja, a onda je prizor sve zaprepastio

Iz vukovarskog državnog odvjetništva kazali su da je osumnjičenik ilegalne migrante prevozio u dijelovima čamca koji nisu namijenjeni za prijevoz osoba jer ne posjeduju otvore za zrak, kao ni ventilaciju, prozore i sigurnosne pojaseve, zbog čega su bili izloženi nehumanim uvjetima.

Osumnjičenik ih je trebao prevesti do Poreča, a zaustavljen je na GP Principovac nadomak Iloka, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna frontex objavio Utrostručio se broj ilegalnih ulazaka u Europsku uniju sa Zapadnog Balkana u 2022.
Pročitajte i ovo Spašavanje migranata, ilustracija vozili se prema italiji Brod s migrantima prevrnuo se i potonuo nedaleko od Grčke: Za desecima se još uvijek traga

Nakon što je na prijedlog državnog odvjetništva 49-godišnjak ispitan, određen mu je istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koji upućuju na opasnost da će pobjeći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene