Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirando Mrsić na Facebooku je žestoko kritizirao Davora Bernardića i vodstvo stranke. A uskoro mu je odgovorio njegov stranački kolega Željko Jovanović.


SDP-ovac Mirando Mrsić na Facebooku se žestoko obrušio na vodstvo stranke i  predsjednika stranke Davora Bernardića.

Vezani članci Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) "Ovo nije kraj. Samo je pitanje kada će u SDP-u doći do moralnog, kadrovskog i političkog provjetravanja i tada ću se vratiti" Davor Bernardić i Miradno Mrsić (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Spominje se i isključivanje iz stranke: SDP uskoro odlučuje o sudbini jednog od glasnijih kritičara Davora Bernardića

U podužoj objavi kazao je kako je rukovodstvo stranke podbacilo u konkretnim mjerama SDP-ovih kandidata na lokalnim iziborima  i motivaciji članova.

Prozvao je i samog Bernardića poručivši kako je "iako je predsjednik stranke bio prisutan terenu – stranci za pobjedu treba daleko više od slikanja i druženja s građanima".

Objavu Mrsića prenosimo u cijelosti:

Jesmo li izgubili ili dobili lokalne izbore? Tko je odgovoran ili zaslužan?

Slušajući ovih dana razne komentatore, ali i istupe našeg rukovodstva moglo bi se zaključiti da je SDP pobjednik ovih lokalnih izbora ili barem da je obranio zatečeno stanje.
Unatoč porukama rukovodstva SDP-a, koje odišu optimizmom, mišljenja sam da SDP kao najjača oporbena stranka ne može nikako biti zadovoljan rezultatima lokalnih izbora i da upravo takva poruka treba doprijeti do naših članica i članova, ali i do svih građana koji su (ili još uvijek) simpatiziraju SDP. Moramo biti iskreni i sami sebi priznati da se od SDP-a, kao najveće (za sada) oporbene stranke, očekivalo puno više.

Na žalost SDP se predugo bavio sam sobom i unutarnjom konsolidacijom pa tako i u razdoblju kada smo se morali baviti pripremom za lokalne izbore. Uz to, izostala je konkretna, temeljna politička platforma SDP-a o onome što će SDP-ovi kandidati za čelna mjesta, ali i za predstavnička tijela na lokalnoj razini, ponuditi građanima u predstojećem razdoblju. Osim toga, izostale su konkretne mjere na pripremi naših kandidata na terenu, ali i motivacija članova.

To je bila zadaća rukovodstva i u tome su podbacili.

Iako je predsjednik stranke bio prisutan terenu – stranci za pobjedu treba daleko više od slikanja i druženja s građanima. U prvom redu jasna vizija, jasne politike i poruke te jedinstvo stranke bez dijeljenja na „naše“ i one druge.

Mislim da su očekivanja naših članova puno veća i da svi imamo odgovornost i dužnost učiniti SDP boljim. Smatram da su naši članovi, ali i građani izgubili povjerenje u SDP i da do sada ništa nije učinjeno da se to povjerenje vrati. Upravo zato nismo ostvarili željeni rezultat.

Pred nama su vjerojatno parlamentarni izbori. Rezultati lokalnih izbora sve nas koji vjerujemo u socijaldemokraciju trebaju potaknuti da se stvari u stranci počnu mijenjati na bolje i to ODMAH. Ako želimo da SDP ostane jedina moguća opcija protiv neoliberalne politike HDZ-a, vremena za čekanje da se dogode promjene više nema.

U Zagrebu na prošlim parlamentarnim izborima koalicija SDP/HNS/HSU/HSS je dobila 142.763 glasa. Na lokalnim izborima u nedjelju slična koalicija stranaka je dobila 67.189 glasova. Svaki komentar je suvišan.

Potrebne su nam promjene – i to hitno!

Puno toga je rukovodstvo najavljivalo u odnosu na unutarnju konsolidaciju stranke od promjene statuta do načina rada s članovima. Ništa od toga, na žalost, nije učinjeno. I ovi rezultati su posljedica tog nerada i nerazumijevanja članova i građana. „Honeymoon is over“ – od vodstva se traže rezultati!

 

Željko Jovanović odgovorio je preko Facebooka da se SDP ne raspada, te ga pozvao da smire ambicije i pričekaju drugi krug lokalnih izbora, 4. lipnja.

"Ne raspada se SDP, ali raspast će se ambicije bez pokrića svih onih koji nisu u stanju pričekati drugi krug izbora. Zajedno smo SDP, drugovi i drugarice. Smirite ambicije i usmjerite energiju da SDP u drugom krugu pobijedi što je moguće više", objavio je Jovanović na svom Facebook profilu.

I nije jedini. Franko Vidović je zamolio stranačke kolege da se suzdrže od komentara lokalnih izbora dok ne završi drugi krug. Dodao je i kako se to posebno odnosi na one koji "nisu imali hrabrosti sudjelovati na njima". 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju