''Provjereno'' u večerašnjoj emisiji donosi mučnu priču o spolnom zlostavljanju za koji je podignuta optužnica i donesena nepravomoćna presuda. No, šira obitelj mladića koji sjedi u zatvoru zbog presude, uvjerena je da on nije kriv.

Galerija


 

Vezani članci Splitski kardiokirurg prozvan za nesavjesno liječenje Progovorio splitski liječnik kojeg se optužuje za nesavjesno liječenje: ''To je neutemeljena, paušalna optužba'' Večernjakova truža Za Večernjakovu ružu nominirani ''Provjereno'' i reporterka Maja Medaković te Momčilo Otašević i Elizabeta Brodić

 

Za slučaj se saznalo kada je majka jednog dana, pretučena po tko zna koji put, otišla prijaviti nasilje u Centar za socijalnu skrb te sa sobom povela petogodišnju kćer koja je ondje u detalje ispričala kako je gledala spolne odnose roditelja i imala spolne odnose s vlastitim bratom.

"Dok se mama i tata seksaju, ja se seksam s bratom", rečenica je koju je u veljači ove godine izgovorila petogodišnja djevojčica u Centru za socijalnu skrb. Da to nije izgovorila, nikada se možda ne bi ni doznalo da je žrtva zlostavljanja od najranije dobi. Tom istom Centru njezini majka i otac poznati su godinama, jer dvoje, od ukupno četvero djece, već su im oduzeli. Petogodišnjakinja je izdvojena iz obitelji tek kada je u Centru počela otkrivati detalje strahota kojima je bila izložena.

Majka u razgovoru za ''Provjereno'' otvoreno priznaje da je njihova petogodišnja kći gledala snošaje. Porno filmovi sa životinjama, bili bi uvertira, a potom bi pred njom svakodnevno dvije godine roditelji i spolno općili. Ono što bi roditelji radili na katu, ona je rekla da navodno radi u prizemlju s bratom i to uz njihov poticaj.

Osuđen na sedam godina

Brat je dobio nepravomoćnu kaznu od sedam godina zatvora, a roditelji nisu ni optuženi. Nad cijeli slučaj nadvio se i veliki oblak sumnje, jer osuđeni mladić u to vrijeme uopće nije ni živio s roditeljima, na što pokušavaju ukazati rodbina i mještani. U znak podrške osuđenom mladiću pred osječkim sudom organizirali su mirni prosvjed.

Ekipa ''Provjerenog'' posjetila ih je u selu gdje se sve događalo. ''Dat ćemo sve od sebe da ga izvučemo iz zatvora i da bude s nama'', rekla je Ana. ''Živa bih skočila u vatru, živa, ne samo ja, nego cijelo selo, svi. Garantiram vam svojim životom, da odete kod bilo koga u kuću i da pitate za njega, svi bi rekli isto da nije kriv'', rekla je Marina.

Osuđeni je najstarije dijete u obitelji. ''Njegova obitelj nije vodila brigu o njemu dok je bio još beba. Nisu vodili brigu o njemu nikako'', kaže Ana. Pod krov ga je uzeo stric s čijom je obitelji proveo veći dio života. Dok je živio kod strica, roditelji su dobili još dvoje djece, kćer i sina. Čitavo vrijeme bili su pod paskom Centra za socijalnu skrb i djeca su im ubrzo oduzeta.

Cijelo selo je znalo što se događa u obitelji. Prijavljivali su i oni i zlostavljana supruga, ali jedan scenarij bi se uvijek ponavljao – jedan bi ga dan prijavila supruga, drugi bi dan prijavu povukla. Početkom veljače ponovno pretučena otišla je u socijalnu službu, a tamo je i djevojčica progovorila. Međutim, rođaci sumnjaju u priču djeteta.

Cijelu priču pogledajte večeras u emisiji ''Provjereno'' na Novoj TV.

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr