Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Dnevniku Nove TV

Planira li Miroslav Škoro u utrku za zagrebačkog gradonačelnika? "Domovinski pokret će ponuditi najboljeg kandidata, ako sam to ja, spreman sam"

Planira li Miroslav Škoro u utrku za zagrebačkog gradonačelnika i tko su Domovinskom pokretu prirodni saveznici? Također, što misli o radu kriznoga stožera čelnika Domovinskog pokreta pitao je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Na pitanje smatra li da bi bio dobar gradonačelnik Zagreba Škoro kaže da nije o tome razmišljao, ali je spreman.

"Domovinski pokret će ponuditi najboljeg kandidata, ako sam to ja, spreman sam", kaže Škoro, ali dodaje da još nisu o tome razgovarali.

Čelnik Domovinskog pokreta kaže da su pokušali pregovarati s Mostom, kao i oko parlamentarnih izbora, ali nisu postigli dogovor "jer je s Mostove strane bilo malo isključivosti".

Mislite li da bi pristali da s vama razgovaraju oko Zagreba, pa da oni vama daju Zagreb, a vi njima nešto drugo, pitao je Bago. "Politiku ne shvaćam kao trgovinu, nego umijeće mogućega. Moramo sjesti i dogovoriti se", odgovorio je Škoro te istaknuo da su danas konstituirali podružnicu grada Zagreba nakon što su utemeljili 17 gradskih ogranaka. Kazao je kako do izbora u svibnju ima još vremena. Most je u međuvremenu izašao sa svojim kandidatom, što otežava moguće pregovore. "Bit će teže nego da smo sjeli i dogovorili se", kaže Škoro no poziva Most na razgovor.

Na pitanje koje su stranke srodne Domovinskom pokretu Škoro kaže da im je plan do kraja tjedna složiti popis.

"Domovinski pokret je spreman izaći sam na izbore u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj", kaže Škoro te dodaje: "Most nas je doveo u situaciju da nas tjeraju uza zid, oni imaju svog kandidata. Osobno mislim da Most ima boljih kandidata koji se mogu usprotiviti Bandiću".

Škoro kaže i da Domovinski pokret ništa ne uvjetuje te bi podržali zajedničkog kandidata, ali problematično je što ih se dovodi pred završen čin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prije bi podržao Raspudića Škoro ne otkriva hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba: "Most očito ide na ruku Bandiću, imaju boljih kandidata od Troskota"

Pročitajte i ovo Nove mjere u centrima - Jedan čovjek na 16 kvadrata Novosti za trgovačke centre Uskoro u šoping idemo po strožim pravilima: Donosimo sve detalje koje trebate znati prije odlaska u kupnju

"Imamo problem da nas se dovodi pred svršeni čin, ali i dalje pružamo ruku prema Mostu i koalicijskim partnerima da srušimo duopol HDZ/SDP", kaže Škoro.

Škoro smatra i da sve skupa pokazuje što Most želi. "Ako Bandić šalje signale da treba što više kandidata, onda je jasno da ta situacija njemu odgovara. Moramo imati špicen kandidata u bloku kako bi konkurirali", smatra Škoro koji kaže da ne govori o sebi, ali sebe vidi kao "čovjeka koji je u Zagrebu dobio 100.00 glasova, 14,5 posto smo dobili u Zagrebu na parlamentarnim izborima". Čelnik Domovinskog pokreta kaže da zna kako parlamentarni i lokalni izbori nisu isto, ali "to su neki parametri od kojih moramo krenuti".

O epidemiološkoj sitauciji i mjerama

Škoro smatra da će se epidemiološke mjere nakon 21. prosinca, kada ističu trenutne, biti samo strože. "Brojke govore protiv nas", kaže.

Čačić je najavio mogućnost da se nakon blagdana zatvore trgovački centri. "Mislim da će ova Vlada koja za sve krivi narod sigurno posegnuti i za tim mjerama jer to ne ide njima u korist", kaže Škoro koji se boji da Hrvatska ne može ekonomski izdržati takvo zatvaranje.

Koje mjere bi stavili na stol, pitao ga je Bago. "Ne bih se petljao u rad stožera, trebalo bi politiku izvaditi iz puno toga u Hrvatskoj. Ako je netko premijer ili ministar nije dobar epidemiolog", kaže Škoro koji smatra da je Vlada zakasnila s mjerama. "Opet ćemo imati propusnice. Prošli put smo imali 2 milijuna propusnica, znači nije se dogodilo ništa", kaže Škoro te ističe da bi on poslušao struku jer struka nija zadovoljna.

Kaže da u stožeru ne mogu biti samo epidemiolozi. "Postoje druge struke koje treba pitati - ekonomisti, psiholozi, socijolozi, psihijatri filozofi...".

Čekamo novac iz Europe, a još ga nema, možemo li preživjeti, zanimalo je Bagu.

"To trebate pitati čovjeka koji je pobijedio koronu u svibnju. Pitate krivu osobu. Govorio sam da nije dobro da se politika toliko petlja u rad stožera, da se mjere donose ovisno o potrebama HDZ-a. Imamo stroge mjere, onda kad trebaju biti izbori nemamo stroge mjere. Mogu ja biti sto puta doktor ekonomskih znanosti. U ovakvoj situaciji kada budala baci kamen u bunar, sto pametnih doktora znanosti ne može izvaditi", kaže Škoro koji očekuje da će gospodarstvo pasti i više od 8 ili 9 posto koliko Vlada predviđa. "Mislim da to više nije sporno. Najgori smo u Europi po svim pokazateljima, a imamo gospodarstvo koje nije u stanju iznijeti to sve skupa. Nemamo suficite, imamo deficite", zaključio je Škoro.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene