Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rimac i dalje iza rešetaka

Ministrica poljoprivrede u USKOK-u svjedočila u aferi vjetroelektrane, odgovarala na pitanja o svojoj suradnici Ružici Njavro

Ministrica Marija Vučković
Ministrica Marija Vučković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ministrica Marija Vučković Ministrica Marija Vučković Foto: DNEVNIK.hr Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 1 Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 2 Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 3 Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 6 Galerija 1/7 >>
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je USKOK kako bi svjedočila u aferi vjetroelektrane. Odgovarala je na pitanja tužitelja vezana za svoju suradnicu iz ministarstva Ružicu Njavro, koja bi tijekom trebala biti puštena iz Remetinca. Od svih uhićenih u aferi, u istražnom zatvoru još ostaje jedino Josipa Rimac.

 Ministrica poljoprivrede Marija Vučković više je sati provela u razgovoru s tužiteljima USKOK-a. Pozvana je kao svjedokinja u aferi vjetroelektrane zbog koje je u istražnom zatvoru u Remetincu, uz Josipu Rimac, i Ružica Njavro, sad bivša tajnica iz kabineta ministarstva poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Josipa i Josip Pleslić Ljut zbog objave poruka Suprug Josipe Pleslić poslao pismo novinarima: "S nekima ćemo se suočiti u sudnici, a sud Božji bit će pravedniji" Slika nije dostupna AFERA VJETROELEKTRANE Bespovratni poticaji ''po babi i stričevima'': Bivša suradnica dvije nekadašnje Plenkovićeve uzdanice priznala krivnju, dobila je 10 mjeseci zatvora uvjetno

"Tijekom današnjeg poslijepodneva ispitana je zadnja svjedokinja, tako da više ne egzistira koluziona opasnost. Očekujem da će tijekom večeri moja branjenica biti puštena na slobodu'', rekao je Tomislav Grahovac, odvjetnik Ružice Njavro.

Rimac i dalje u Remetincu

U Remetincu je još ostala Josipa Rimac. Njezina je odvjetnica nezadovoljna. "Obzirom na to da je dosad više od 60 dana gospođa Rimac u istražnom zatvoru, još nisu ispitani svi njezini svjedoci, ostalo je još 16 svjedoka za ispitati, u zadnja tri dana se dogodio neki pomak, ali po našem mišljenju nedovoljan. Ti svjedoci su prema mišljenju obrane već mogli biti ispitani i Rimac puštena na slobodu'', kaže odvjetnica Josipe Rimac Lidija Horvat.

Pisala je prigovore. Kaže da još nemaju uvid u cijeli spis niti presnimljen DVD tajno snimljenih razgovora. Teško to pada i Josipi Rimac.

"Ono s čime je nezadovoljna je aktivnost osoba koja u istražnom zatvoru mora imati informacije vezane uz svoj istražni zatvor i za aktivnosti u njenom predmetu. Osobu pogađa kad se taj zatvor tako produžuje i kad nema pravodobne informacije", kaže Horvat.

USKOK pak tvrdi da su u kratkom roku ispitali većinu svjedoka.

Mito, pogodovanja, namještanja natječaja...

Josipu Rimac i još 12 osoba terete za više kaznenih djela. Rimac je osumnjičena za pogodovanja poduzetnicima, mito, namještanja natječaja. Afera je obuhvatila više ministarstava, državnih tijela, Hrvatske šume. Jedan od poduzetnika izašao je iz Remetinca.

"Gospodin Sladić je prije 15-ak dana pušten da se brani sa slobode, iznio je opširnu obranu, djelomično je čak priznao određene okolnosti koje mu se stavljaju na teret i pušten je da se brani sa slobode'', kazao je Sladićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Aferu vjetroelektrane Pavasović Visković povezuje s problemima u državnoj upravi.

"Vrlo često su poduzetnici u ovoj državi dovedeni u situaciju da nekakvim redovnim kanalima ne mogu ostvariti stvari koje bi trebale biti zajamčene i okreću se na neki način nekakvim stranputicama, što nije dobro i trebalo bi ovim postupkom raščistiti i vidjeti kako u budućnosti izbjeći takve situacije'', poručuje.

Nakon prisluškivanja Josipe Rimac i drugih, krenula je i akcija uhićenja prije dva mjeseca. Krajem lipnja istraga je i proširena, a Josipi Rimac istražni zatvor određen je do kraja kolovoza.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene