Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokrenut unutarnji nadzor

Beroš zbog skandala u dubrovačkoj bolnici nazvao obitelj i ispričao se: "Svaka mu čast, a ravnatelj nas je zvao tek danas - usred sprovoda"

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Screenshot/DNEVNIK.hr
Osoblje dubrovačke bolnice propustilo je obavijestiti obitelj pokojnika o njegovoj smrti nakon što je preminuo u ponedjeljak. Članovi obitelji za to su doznali tek nakon četiri dana.

O šokantnom slučaju koji se proteklog tjedna dogodio u dubrovačkoj bolnici upitali smo i nadležnog ministra koji je najavio zdravstvenu inspekciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

"Nisam primio pismo, ali sam jutros, kad sam vidio u medijima, nazvao obitelj i ispričao se zbog te pogreške, izrazio sućut i rekao da ćemo istražiti situaciju", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za DNEVNIK.hr.

Rekao je kako će, uz unutarnji nadzor koji je već pokrenut, u dubrovačku bolnicu biti upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva.

"Te se stvari apsolutno ne smiju događati", rekao je ministar.

"Zvao je ministar, ali i ravnatelj bolnice. Usred sprovoda"

Snaha pokojnog muškarca potvrdila je da je ministar Beroš nazvao.

"Ministar je zaista zvao. Svaka mu čast, njemu jedinom. Iz bolnice je zvao ravnatelj Bekić i to usred sprovoda. Imao je pravo nazvati u četvrtak, kad se sve dogodilo, a ne danas. Oni su za sve već tad znali, a tek danas zovu nakon što je priča objavljena. Ravnatelj je pozvao moju svekrvu da dođe u bolnicu i bude na povjerenstvu", kaže.

Sigurna je da će ministar pročitati njezino pismo.

"Jasno mi je da nema vremena, ali sam sigurna da će ga pročitati u dogledno vrijeme. Zaista vjerujem da će napraviti sve što može da se ovo više nikada nikome ne dogodi. Ali ne vjerujem nikome u dubrovačkoj bolnici. O njemu sam i prije čula dobre stvari, a pismo sam naslovila Hvala vam na svemu, u nadi da će ga prije pročitati. Ovo nitko nije zaslužio, a pogotovo moj svekar", zaključuje.

Podsjetimo, da je preminuo obitelj pokojnika saznala je četiri dana nakon smrti u OB Dubrovnik. Službenog objašnjenja iz bolnice zasad nema, a ravnatelj Marijo Bekić pokrenuo je unutarnji nadzor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene