Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kaotičnu situaciju na poplavljenim područjima komentirao je ministar Ranko Ostojić. Iako nije znao ništa reći o istrazi o Hrvatskim vodama komentirao je nezadovoljstvo mještana zabranom ulaska u sela.


Zbog puknuća nasipa u Rajevu Selu, USKOK je ušao u Hrvatske vode. Tim povodom razgovarali smo s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Vezani članci Andrija Jarak Stotine tisuća stranica transkripata u aferi Vjetroelektrane: I neki sadašnji ministri mogli bi postati svjedoci Poplava u Županjskoj Posavini 2014. godine (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Odbačena kaznena prijava za puknuće nasipa kod Račinovaca i Rajeva Sela

Međutim, ministar nam nije znao reći u kojoj je fazi kriminalistička istraga, čak niti je li dostavljen nalog. 'Ja sam ministar unutarnjih poslova, ne bavim s kriminalističkim istraživanjima', rekao je.

Umjesto toga rekao je kako se trenutno radi na osiguravanju pitke vode ljudima na terenu, te da se visokotlačnim pumpama pripremi ulazak na teren.

Uskok u Hrvatskim vodama: Izuzeta sva dokumentacija o probijenom nasipu

'Ljudi su sad opremljeni, u grupama u pratnji policije mogu odrađivati onaj dio posla na pripremi za sanaciju terena, a od jutra i vojska mijenja ulogu. Od dosadašnje gradnje nasipa i obrane od poplava sad idemo uz njihovu pomoć u kompletno čišćenje uginule stoke da bi se što prije uklonila mogućnost zagađenja', rekao je ministar.

Komentirao je i nezadovoljstvo mještana Rajevog Sela kojima nije dopušteno ući u selo. 'Svatko tko bi sada rekao, nema problema, samo uđite, ili širio priču o tome da nema opasnosti, ja se nadam da mu ne treba dokazivati na slučajevima koji se mogu dogoditi. Ne želimo to i to je razlog zašto ljudima nije dopušten ulazak. Opasnost od epidemije postoji, potrebna je zaštitna oprema s kojom se može ući unutra. Ako je nemate, riskirate opasnost za sebe, a onda i za one koji će vas spašavati', dodao je Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook