Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Komentirao i cijene goriva

Ćorić potvrdio tko će biti novi ministar graditeljstva: ''Riječ je o mladom stručnjaku...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić komentirao je nove Vladine uredbe za regulaciju cijena energenata rekavši da je teško predvidjeti do kada će cijene rasti.

U Ministarstvu gospodarstva održan je sastanak o novom formiranju cijena goriva na hrvatskom tržištu. Vlada uvodi dvije nove uredbe, od kojih se jedna odnosi na ograničavanje marži, a druga na smanjenje trošarina. 

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić kazao je nakon sjednica Vlade: ''S obzirom na ovakve cijene, u situaciji smo u kojoj ne možemo predvidjeti do kada će ići ova eskalacija cijena.'' Dodao je da se nada deeskalaciji sukoba Rusije i Ukrajine, što bi pomoglo regulaciji cijena.

Pročitajte i ovo Premijer Plenković na sjednici Vlade Skidanje imuniteta ministru Aladroviću Vlada s dvije nove uredbe regulira cijenu energenata: Pogledajte koliko će od sutra koštati gorivo

Na pitanje o problemu tvrtki koje rade u Hrvatskoj, a koje su u ruskom vlasništvu, poput Đure Đakovića, Ćorić kaže da je od prošlog tjedna uspostavljen kontakt s tvrtkom i vjeruje da će se uskoro pronaći rješenje. ''Mogu posvjedočiti da firme koje su izvozile u Rusiju bilježe lošije rezultate. Što se tiče firmi koje su povezane s vlasnicima u Rusiji, a koji su na listi za sankcije, koliko znam, to je jedino Đuro Đaković'', rekao je.

Osvrnuo se i na novog ministra graditeljstva Ivana Paladinu. ''Riječ je o mladom i iskusnom stručnjaku o kojemu sam čuo sve najbolje'', kaže Ćorić i dodaje da nema razloga sumnjati da se Paladina neće dobro snaći kada se govori o obnovi nakon potresa. 

''Ne vidim razlog, ideju zašto bi to imenovanje imalo sjenu toga što je on nekad radio za ruskog vlasnika'', odgovara na pitanje o Paladinovoj suradnji s Rusima. ''Bit će ovih dana predstavljen koalicijskim partnerima i javnosti i vjerujem da će mu biti izglasano povjerenje u Saboru. Riječ je o mladom i perspektivnom inženjeru'', poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene