Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Zdravko Marić gostujući u emisiji 'A sada Vlada' potvrdio je da je proračun gotov i da će sutra biti predstavljen na Vladi.


Ministar financija Zdravko Marić kazao je da će deficit proračuna za ovu godinu iznositi 7,5 milijardi kuna, no uz dugove iz prethodnih razdoblja penje se na 9,2 milijarde kuna.

'Upravo za taj iznos Hrvatska će se morati zadužiti. Vlada novo zaduživanje planira u travnju, i na inozemnom, ali i na hrvatskom financijskom tržištu', rekao je ministar.

Govoreći o reformi u javnom sektoru, ministar Marić je rekao da je valorizacija rada jedan od glavnih postulata na kojem se ona treba temeljiti. Iznio je okvirni podatak da je svaki četvrti zaposleni u zemlji zaposlen u javnom sektoru. Cijela ta administracija ne bi smjela biti svrha sama sebi već treba biti u službi građana, naglasio je ministar u emisiji HRT-a.
 

Vezani članci Zdravko Marić Ministar Marić o rebalansu i proračunu: "Podrška partnera je tu, tema lockdowna uopće nije na stolu" Goran Roić Ravnatelj Klaićeve kaže da bi se kriza s lijekovima mogla odraziti na najosjetljivijima: "Ako bi opskrba bila neredovita, vrlo brzo bismo došli u nepriliku. Radi se o danima ili tjednima"