Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O planovima Vlade

Ministar financija najavio novo zaduženje - i to već u travnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić gostujući u emisiji 'A sada Vlada' potvrdio je da je proračun gotov i da će sutra biti predstavljen na Vladi.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je da će deficit proračuna za ovu godinu iznositi 7,5 milijardi kuna, no uz dugove iz prethodnih razdoblja penje se na 9,2 milijarde kuna.

'Upravo za taj iznos Hrvatska će se morati zadužiti. Vlada novo zaduživanje planira u travnju, i na inozemnom, ali i na hrvatskom financijskom tržištu', rekao je ministar.

Govoreći o reformi u javnom sektoru, ministar Marić je rekao da je valorizacija rada jedan od glavnih postulata na kojem se ona treba temeljiti. Iznio je okvirni podatak da je svaki četvrti zaposleni u zemlji zaposlen u javnom sektoru. Cijela ta administracija ne bi smjela biti svrha sama sebi već treba biti u službi građana, naglasio je ministar u emisiji HRT-a.
 

Pročitajte i ovo Damir Novotny Loša vijest za premijera Ekonomski analitičar o odlasku Zdravka Marića: "Jedan od najboljih ministara" Marko Primorac u studiju Dnevnika Nove TV MARKO PRIMORAC Budući ministar financija ranije je govorio da se zalaže za veće plaće: ''Rekao sam to i ministru Mariću''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene