Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brojne reakcije

Božinović o slučaju 'pokvarena jaja': "Policija je postupila po zakonu. Dok sam ja ministar, nema političkih naloga"

Privođenje 72-godišnjeg Milana Ćustića zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću na društvenim mrežama izazvala je velik ineres javnosti pa se o svemu oglasio i ministar Davor Božinović koji je dao izjavu za medije u MUP-u.

"Više puta je PU Zadarska o tome govorila, policija je postupala u skladu sa zakonom. Proveli su istraživanje na temelju objava i nekih drugih saznanja i podnijeli optužni prijedlog sudu. Ono što je bitno je da je policija postupala u skladu za zakonom i ne prima nikakve naloge. Dok sam ja ministar i dok je ova Vlada neće dobivati političke naloge", rekao je Božinović.

"Postupa se uvijek kad policija utvrdi da ima dovoljno indicija i dokaza s kojima može pred sud", rekao je Božinović. Dodaje da je policija dužna postupati ako je prekršen neki zakon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dvostruki kriteriji HDZ odgovorio na prozivke zbog uhićenja 72-godišnjaka: "Malo ćemo im osvježiti pamćenje..."

"O svim elementima prijave će odlučiti nadležni sud", kaže ministar. Božinović je novinarima rekao i kako je HRvatska pravna država te se "nikome neće dogoditi ništa, ako za to nema dokaza".

"Nama razloga da se podižu tenzije", kaže Božinović te ponavalja da je policija postupala po zakonu.

"Građani se nemaju čega bojati u ovoj zemlji koja je po statistikama jedna od najsigurnijih u EU", rekao je.

Osvrnuo se na reakcije iz oporbenih redova. Nazavo ih je smiješnima.

Božinović ističe da ne zna koje je sve elemente policija obuhvatila u ovom slučaju.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković OGLASILI SE I IZ HDZ-a Nižu se reakcije na uhićenje zbog komentara o premijeru: ''Plenkovićev kult ličnosti ne može podnijeti par pokvarenih jaja"

Milan Ćustić završio je u pritvoru i zaradio optužni prijedlog zbog narušavanja reda i mira jer je uoči posjeta premijera Zadru na Facebooku napisao: "Triba ga dočekat' pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik".

Uhićenje je izazvalo brojne reakcije oporbe i civilnog društva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene