Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još čeka kontejner

Milorad još nema krov nad glavom: "Spavam u sobici bez grijanja. Noću šetam vani da se zagrijem..."

Aktualno Galerija Milorad Meandžija iz Majskih Poljana dobio kontejner Milorad Meandžija iz Majskih Poljana dobio kontejner Foto: DNEVNIK.hr Milorad Meandžija i Matea Čorić ispred ruševine - 10 Milorad Meandžija i Matea Čorić ispred ruševine - 10 Foto: DNEVNIK.hr Milorad Meandžija i Matea Čorić ispred ruševine - 9 Milorad Meandžija i Matea Čorić ispred ruševine - 9 Foto: DNEVNIK.hr Milorad Meandžija i Matea Čorić ispred ruševine - 8 Milorad Meandžija i Matea Čorić ispred ruševine - 8 Foto: DNEVNIK.hr +5 Milorad Meandžija i Matea Čorić ispred ruševine - 7 Galerija 1/10 >>
Ima građana koji će i večeras spavati bez krova nad glavom, a noći su sve hladnije. U Majskim Poljanama s jednim od njih razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Već je 15. dan od potreda, a mnogi su i dalje bez krova nad glavom. Među njima je i Milorad Meandžija. Kuća mu je do temelja srušena. Trenutačno spava u hladnom sobičku kod prijatelja. 

"Imam tu gore prijatelja koji ima kuću, nije razrušena. U sobici sam, nema grijanja. Meni je isto u sobi ili vani, ista je temperatura", kaže. 

Kontejner je tražio, ali, kaže, svi samo obećavaju. 

Pročitajte i ovo Petra Buljan razgovarala je s Josipom Atalićem - 4 Teški uvjeti za rad Ni statičarima u Banovini nije lako, a tek su na pola posla. "Odlučujete o nečijoj sigurnosti na bazi 30 minuta procjene"

"Gdje god sam se za kontejner obratio, svi obećavaju, ali nitko ništa. Bio sam u Stožeru danas da me uvedu u evidenciju, rekli su 'bit će, bit će'. Kažu da kontejnera ima. Tražio sam to za danas, noći su sve hladnije, ne znam dokle mogu izdržati", govori Milorad i skromno dodaje: "Hladno mi je. Mogu trpiti dosta, ali to nije rješenje. Samo tražim da nisam pod otvorenim nebom. Po noći šetam po vani da se zagrijem."

Dobri ljudi Banovine

S rodne grude, kaže, ne bi odlazio. 

"Tu sam rođen, volim tu biti pa makar što bude. Ne bih htio otići odavde. Nisu mi ponudili smještaj. Treba svakome pomoći, ali tražim i za sebe. Ne bih nigdje išao, da i bude neko preseljenje, ne bih otišao. Samo kontejner, to je sve što tražim", kaže. 

Živi od 800 kuna mjesečno. 

Pročitajte i ovo Stiže nam hladni val - 2 Najteže je u Banovini Prava zima je pred vratima pa budite oprezni! Dolaze nam velike hladnoće: "Preporuča se ne boraviti predugo na otvorenom“

"To imam od socijalne skrbi. Znam da ima puno razrušenih kuća i razumijem da oni ne mogu stići na sve strane... Pitanje je hoće li biti obnova", kaže Milorad.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene