Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

NEPRIHVATLJIVI ZAKLJUČCI

Milanović ponovo pisao Plenkoviću, smatra da je Vlada napravila propust

Aktualno Galerija Zoran Milanović i Andrej Plenković Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: Provjereno +0 Vječna svađa Milanovića i Plenkovića - 4 Galerija 1/2 >>
Predsjednik Zoran Milanović uputio je danas pismo premijeru Andreju Plenkoviću zbog propusta Vlade RH u postupku donošenja Zaključaka Vijeća Europske unije o proširenju i Procesu stabilizacije i pridruživanja, a usvojenih u utorak u Bruxellesu.

Predsjednik Zoran Milanović uputio je u srijedu pismo premijeru Andreju Plenkoviću zbog propusta Vlade RH u postupku donošenja Zaključaka Vijeća Europske unije o proširenju i Procesu stabilizacije i pridruživanja, a usvojenih u utorak u Bruxellesu.

Predsjednik Milanović je u pismu izrazio svoje nezadovoljstvo i protivljenje usvojenim Zaključcima Vijeća EU jer se njima ne jamče prava Hrvata u Bosni i Hercegovini kao konstitutivnog naroda. Postupak Vlade RH, koja je dala suglasnost na Zaključke Vijeća EU, neprihvatljiv je predsjedniku Milanoviću, pogotovo zato što je na taj način odstupila i od stavova usuglašenih i prihvaćenih na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Predsjednik Milanović smatra kako Vlada Republike Hrvatske, kao punopravne članice EU, nije smjela podržati Zaključke Vijeća EU koji ne jamče prava Hrvata u Bosni i Hercegovini kao konstitutivnog naroda.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović OBLJETNICA RATNOG ZRAKOPLOVSTVA Milanović: "Banožić je pao sa zrele kruške. Došao je u Zagreb, uzeo stan i zna kad ovo završi, da će se morati vratiti kući - u kuruzu"

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja Analiza predsjednikovih istupa Kako bi izgledalo kad bi i drugi razgovarali kao Milanović: "To bi bio retorički kaos..."

Uvjeren kako je zaštita konstitutivnosti i prava Hrvata u BiH ujedno strateški nacionalni interes Republike Hrvatske, predsjednik Milanović upozorio je predsjednika Vlade RH kako Republika Hrvatska ubuduće ne može podržati ni jedan zajednički dokument organizacija kojih je Republika Hrvatska članica, a koji neće sadržavati temeljne elemente zaštite Hrvata u Bosni i Hercegovini kao što su konstitutivnost i legitimna zastupljenost u tijelima vlasti. Jedino tako može se zaštititi i nacionalni interes Republike Hrvatske, stoji između ostalog u pismu predsjednika Milanovića.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene