Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tvrda kohabitacija

Milanović htio zaključiti prepucavanje s Plenkovićem, ali nije izdržao: "Što se nas tiče, priča je gotova. Ali nije gotova..."

Predsjednik Milanović u Krapini je komentirao komunikaciju s premjerom Plenkovićem i rekao je on tu komunikaciju nije svodio na osobnu razinu, već je ukazivao na problem neusklađenosti Stožera civilne zaštite RH s Ustavom.

Predsjednik Rrepublike Zoran Milanović u četvrtak je boravio u Krapini, gdje je odgovarajući na pitanja novinara komentirao komunikaciju s premijerom Andrejom Plenkovićem posljednjih dana.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj"

"Mislim da je vrijeme da se ovo zaustavi. Što se nas tiče, priča je gotova. Ali nije gotova...", rekao je Milanović, koji je ipak nastavio komentirati svoj javni sukob s premijerom.

"To nije moj sukob. Gospodin Plenković bio je malo osoban sa svojim humorom, za ovu vrstu komunikacije neka traži nekog drugog. Ne možeš baš svakom kad ustaneš na lijevu nogu reći 'lažeš'. Na osobnu razinu nisam svodio ovu komunikaciju, ja sam samo ukazao na problem, a premijera smo čuli dva puta u kameru i nije bio duhovit. Još sam i štitio premijera jer sam rekao da takve stvari ne bi došle od predsjednika Vlade. Uopće se ne radi o tvitu, nego o sadržaju", kaže predsjednik.

Istaknuo je da kao problem ostaje neusklađenost Stožera s Ustavom.

"Taj problem o neusklađenosti parastožera s ustavno-pravnim poretkom RH moramo riješiti. Očekujem od Vlade da to pitanje stavi pred Sabor i da se dobije većina, ako je ne dobije, onda ću reći 'bar ste probali'", kaže predsjednik.

Na pitanje je li njegova komunikacija s premijerom konstruktivna odgovara: "Počeo sam pristojno, premijer je nastavio drugačije, a dalje analizirajte."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene