U mjesecu travnju i predsjednik i premijer izgubili su dio pozitivnog imidža među biračima.

Galerija Crobarometar travanj 2.dio - 4 Crobarometar travanj 2.dio - 2 Crobarometar travanj 2.dio - 3 +5 Crobarometar travanj 2.dio - 1

Predsjednik Milanović i dalje je najpopularniji, ali ne više s većinskom potporom. U travnju je predsjednik podijelio Hrvatsku. O njemu pozitivan dojam ima 47 posto građana, ali isto toliko njih o njemu misli negativno.

Andrej Plenković je osoba o kojoj 51 posto građana ili većina ima negativno mišljenje, a njih 42 posto pozitivno.

Na treće mjesto probio se Tomislav Tomašević s potporom od 39 posto građana koji o njemu misle pozitivno te 29 posto onih koji o njemu misle negativno.

Crobarometar travanj 2.dio - 4 Crobarometar travanj 2.dio - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Božo Petrov također je među gubitnicima mjeseca. Pada mu potpora i sada o njemu pozitivno misli 39 posto ispitanika, a njih 43 posto misli negativno.

Peđa Grbin pred lokalne izbore i svoj prvi veliki politički test ima potporu 36 posto građana koji o njemu misle pozitivno, a njih 40 posto misli negativno.
I na kraju Miroslav Škoro o kojem 56 posto ispitanika misli negativno, a njih 35 posto pozitivno.

Crobarometar travanj 2.dio - 4 Crobarometar travanj 2.dio - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Tko je političar kojega vole i HDZ-ovci i SDP-ovci? 

U mjesecu travnju jedan je zanimljiv fenomen. Među biračima HDZ-a i SDP-a nalazi se jedan političar kojega birači dviju suprotstavljenih stranaka svrstavaju među tri favorita.

Mislav Bago Novi Crobarometar: Topi se podrška radu predsjednika Zorana Milanovića, više nema većinu u potpori. SDP-u ugrožen monopol na ljevici

Crobarometar - ožujak, drugi dio - 01 Koji su političari najpopularniji? Doznajemo i koji problemi građane najviše tište te koliko njih se brine oko korone

Kod HDZ-a nema iznenađenja, tu je Andrej Plenković s potporom od 92 posto, zatim Gordan Jandroković s potporom od 69 posto, ali i Tomislav Tomašević s potporom od 42 posto.

Crobarometar travanj 2.dio - 4 Crobarometar travanj 2.dio - 6 Foto: DNEVNIK.hr

Među biračima SDP-a najpopularniji je, očekivano, Zoran Milanović s potporom od 90 posto, zatim Peđa Grbin sa 71 posto, a na trećem se mjestu i kod njih našao Tomislav Tomašević s potporom od 61 posto.

Crobarometar travanj 2.dio - 4 Crobarometar travanj 2.dio - 8 Foto: DNEVNIK.hr

Koji problem sve više brine građane?

Za ispitanike je problem broj jedan nezaposlenost, to smatra njih 19,5 posto. Na drugom mjestu je korona, cijepljenje koje je krenulo pa stalo i sada to najvećim problemom smatra 17,4 posto ispitanika.

Crobarometar travanj 2.dio - 4 Crobarometar travanj 2.dio - 9 Foto: DNEVNIK.hr

Za 16,1 posto građana važna je ekonomska situacija koju treba rješavati.
Korupcija i kriminal na visokoj razini velik je problem za 12,7 posto ispitanika. Na kraju, peti problem je životni standard i niske plaće, 6,7 posto građana želi da se to odmah rješava.

Crobarometar travanj 2.dio - 4 Crobarometar travanj 2.dio - 5 Foto: DNEVNIK.hr

NAPOMENA
Istraživanje je provela agencija Ipsos na 986 građana metodom osobnog razgovora od 1. do 20. travnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju