Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik države Stjepan Mesić odlučio je ljetni odmor provesti u vlastitom aranžmanu, a medijska nagađanja o mogućem korištenju državne rezidencije ma Hvaru smatra zlonamjernim dezinformacijama kojima se želi dovesti u pitanje njegov daljnji angažman na javnoj sceni, priopćio je Ured predsjednika po isteku obnašanja mandata.


'S obzirom na činjenicu da je odmor bivšeg predsjednika postao pitanje koje je koliko neprofesionalno, toliko i zlonamjerno politizirano, Mesić je odlučio provesti odmor u vlastitom aranžmanu, pri čemu će, svakako, trošak osiguranja pasti na teret države', stoji u priopćenju.

Vezani članci Procesija \ Završila procesija ''Za križen'' na Hvaru: Nije bilo gužve ni grupiranja, policija je sve pratila Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

Ured bivšeg predsjednika je potvrdio da se Mesić svojedobno zanimao postoji li mogućnost da godišnji odmor provede u državnoj rezidenciji na Hvaru, pri čemu bi za korištenje objekta plaćao propisanu cijenu, kao što je, ističu u Uredu, to činio i u godinama kada je bio predsjednik. Pri tome je, dodaju, bivši predsjednik imao na umu i činjenicu da osiguranje koje mu temeljem zakona pripada ne bi plaćalo nikakvu naknadu za boravak u istom objektu. U Uredu napominju kako mogućnost da bivši predsjednik koristi državne objekte ni na koji način nije zakonski regulirana, što znači, naglašavaju, da za njezino realiziranje ne postoje nikakve zapreke.

>> Mesić će ipak na Hvar: Odobreno mu ljetovanje

'Bivši predsjednik Republike je uvjeren kako su glasine i dezinformacije plasirane oko njegovog odmora isključivo u funkciji dovođenja u pitanje njegovog daljeg angažmana na javnoj sceni Hrvatske, pa onima koji spomenute glasine lansiraju poručuje kako će taj angažman nastaviti jednakim intenzitetom kao i do sada, imajući pred očima ono isto čime se vodio i u deset godina svojega predsjedničkog mandata - interes Republike Hrvatske i svih njezinih građana', zaključuje se u priopćenju. (Hina)