Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar branitelja Tomo Medved odbio je u četvrtak precizirati kako teku pregovori s predstavnicima Udruge HOS-a o sudbini njihove spomen-ploče u Jasenovcu s natpisom "Za dom spremni", a na inzistiranje novinara samo je ponovio premijerove riječi "da se intenzivno razgovara".


Odgovarajući na pitanja novinara ispred Banskih dvora, Medved nije otkrivao detalje sastanka s pripadnicima HOS-a u Slavonskom Brodu, održanom u srijedu, na kojem se pokušavalo naći rješenje za spomen-ploču sa spornim natpisom, podignutu u Jasenovcu u spomen na 11 poginulih pripadnika HOS-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Plenković: "Pitanje ploče u Jasenovcu podijelit ćemo na dvije faze. Postoji više scenarija" Slika nije dostupna Plenković: Obnovili smo dijalog s predstavnicima udruga HOS-a

"Razgovarali smo, razgovaram sa svim udrugama, tako i sa Savezom udruga HOS-a. Čuli ste danas i predsjednika Vlade, dakle odluka je da se nastavi intenzivno razgovarati u traženju odgovarajućeg rješenja", poručio je Medved upitan jesu li ministri uspjeli uvjeriti HOS-ovce da Vlada uz njihovu suglasnost sa spomen-ploče ukloni pozdrav "Za dom spremni".

Medved nije htio odgovorio ni koji je rok za postizanje dogovora s HOS-ovcima, no premijer Andrej Plenković sa sjednice Vlade poručio je kako Vlada želi naći rješenje u sljedeća dva tjedna. Nakon toga će se pristupiti izradi cjelovitog zakonskog rješenja kojim će se, kako je rekao, zatvoriti ideološka pitanja koja dijele hrvatsko društvo. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju