Mateja Hercigonja vlasnica je OPG-a od svoje 18. godine. I uz zahtjevnu vinogradarsku godinu pa potom promociju i prodaju svojih proizvoda nije zanemarila ni formalno obrazovanje. Posao u vinarstvu cvate, a na Veleučilištu Baltazar Zaprešić upravo završava studij na smjeru Menadžment u kulturi.

Galerija


 

U poslu s vinom je cijeli život. Mateja Hercigonja dio je obitelji koja se vinogradarstvom u općini Pušća bavi niz godina. Kako se količina posađenih čokota svake godine povećavala, pojavila se potreba za profesionalnim bavljenjem vinogradarstvom i vinarstvom. Uz Mateju, u svakom koraku poslovanja su i otac i brat, ali o smjeru razvijanja svog OPG-a ipak najviše odlučuje ona kao vlasnica.

"Vinogradarstvo i vinarstvo poslovi su na kojima morate biti angažirani 365 dana u godini. Najdraži trenutak u ovom poslu je kada vidim zreli plod jer ipak je to trenutak u kojem znam za što sam radila cijelu godinu", rekla je Mateja.

Iako je i prije otvaranja OPG-a znala koliko to posla i posvećenosti zahtijeva, usporedno s otvaranjem upisala se i na Veleučilište Baltazar Zaprešić. Uz ovaj predivan posao u prirodi, bilo je jasno kako će joj biti potrebne i poslovne kompetencije i vještine kako bi svoj posao dovela na najvišu moguću razinu.

"Na Veleučilištu Baltazar upisala sam smjer Menadžment u kulturi. Bilo mi je važno izabrati studij na kojem ću moći predavanja pohađati nakon svih mojih dnevnih obaveza u vinogradu. Također, cilj mi je otvoriti vinariju pa sam sigurna kako će mi znanja iz menadžmenta i financija biti od velike koristi na tom putu".

OPG Mateja Hercigonja proizvodi rizling rajnski, graševinu, zeleni silvanac i crni pinot. Mateja je i aktualna Vinska kraljica Zagrebačke županije. Njezina je dužnost promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije.

Cilj Mateje Hercigonje je otvoriti vlastitu vinariju. Vinski turizam je poseban oblik turističke ponude koji ima veliki potencijal i u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Vino je u obitelji Hercigonja dobro poznata obiteljska tradicija koju vrijedi nastaviti. Potencijal je prepoznala i 22-godišnja Mateja koja će uz dodatna znanja i vještine stečene na studiju usmjeriti u razvoj jedne od najperspektivnijih turističkih grana.

Vezani članci Rene Marincel Organizira najvažniji dan u životu mladenaca i otkriva sve detalje „vjenčanja iza kulisa“ Mirna Bosak (Foto: NOVA Studio) Mirna Bosak: Ponosna kuglačica vlasnica je više od 150 medalja i 50 pehara