Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo vodstvo

Martina Dalić nakon preuzimanja vodstva u Podravci: "Posao koji sam obavila u Agrokoru predstavlja veliku referencu za ovaj posao"

Aktualno Galerija Martina Dalić stigla u Podravku - 1 Martina Dalić stigla u Podravku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Martina Dalić stigla u Podravku - 2 Martina Dalić stigla u Podravku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Martina Dalić stigla u Podravku - 3 Martina Dalić stigla u Podravku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Martina Dalić stigla u Podravku - 4 Martina Dalić stigla u Podravku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Martina Dalić stigla u Podravku - 5 Galerija 1/6 >>
Martina Dalić danas preuzima vodstvo Podravke.

Bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić imenovana je na čelo Podravke nakon sastanka Nadzornog odbora u Koprivnici. Oko 11 sati Dalić je stigla u Podravku.

Dalić izabrana jednoglasno

"Martina Dalić postala je predsjednica Uprave Podravke jednoglasnom odlukom", kazao je predsjednik Nadzornog odbora kompanije Želimir Vukina.

"Sretni smo što smo u tako kratkom periodu od većinskih dioničara uspjeli dobiti prijedlog koj ismo danas usvojili. To je bitno zbog toga što se kompanija nalazi u trenutku kad razvija i priprema novi petogodišnji strateški plan koji od menadžmenta zahtijeva jačanje kompanije i rast prihoda", dodao je Vukina.

Razgovarala s najvećim dioničarima

"Velika mi je čast što je NO donio ovu odluku. Podravka je jedna od najvećih hrvatskih kompanija i regionalna, koprivnička kompanija. Iznimna mi je čast voditi voditi kompaniju te tradicije. To je i velika odgovornost. Razgovarala sam sa svim najvećim dioničarima Podravke, predstavnicima države i mirovinskih fondova, koji su mi potvrdili da je njihov zajednički cilj rast Podravke. Vjerujem da je to cilj i radnika, podravkaša. Upravo zbog toga sam odlučila prihvatiti ovu dužnost", kazala je Dalić.

Navodi da se veseli radu sa svojim timom i radnicima Podravke. "Zahvaljujem članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, naročito Vladi RH kao najvećem dioničaru i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na ukazanom povjerenju", dodala je Dalić.

Podravka - sinonim inovativnosti

Navodi kako Podravku vidi kao kompaniju koja u budućnosti jača i postaje snažnija u profitabilnosti i izvozu.

"Podravka je sinonim inovativnosti kod nas. Željela bih da to bude izraženo u budućnosti kroz nove proizvode. Ovo je vrijeme u kojem puno govorimo o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša. Uložit ću veliku energiju u to da Podravka bude jedan od predvodnika tog smjera", rekla je Dalić.

"Najveća vrijednost Podravke su ljudi, nitko ništa ne može sam. Marljivost podravkaša meni i kompaniji omogućit će da još bolje napredujemo", kazala je Dalić.

Predložila ju Vlada RH

O tome kako je došlo do njezina imenovanja kaže kako ne može komentirati sve što se događalo.

"Sa svoje pozicije nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog. Mogu reći da je meni iznimno drago što je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar - Vlada RH", istaknula je i dodala kako za nju to predstavlja jednu posebnu odgovornost.

O aferi Borg

Za aferu Borg i hoće li to opteretiti njezino imenovanje, kaže: "U trenutku kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade, ja sam to obrazložila, dala sam razloge i iza toga stojim. U pozadini toga su rezultati u procesu restrukturiranja Agrokora koji se u određenom trenutku suočio s kolapsom."

"Ja mogu iskazati veliko zadovoljstvo što je restrukturiranje Agrokora uspjelo i što troškove tog procesa nije snosila država ili državni proračun", rekla je Dalić i dodala: "Posao koji je obavljen u Agrokoru, a koji sam ja u ime Vlade vodila uz premijera, predstavlja jedno veliko iskustvo i veliku referencu za ovaj posao."

"To je ekonomski proces koji je uspio i pokazali smo da se i mi u Hrvatskoj možemo nositi s velikim ekonomskim problemima u kratkom vremenskom roku i s vrlo povoljnim rezultatima, i za gospodarstvo i za proračun", dodala je Dalić.

Živjet će i raditi u Koprivnici tijekom radnog tjedna

Navodi kako namjerava raditi i živjeti tijekom radnog tjedna u Koprivnici kako bi ubrzala proces upoznavanja kompanije, Grada i lokalnih odnosa.

"Svaka kompanija dužna je voditi računa o društvenoj odgovornosti, a u slučaju Podravke ta je dužnost veća od prosjeka", rekla je Dalić i dodala da joj se mandat nastavlja na mandat pokojnog predsjednika Uprave Marina Pucara i traje do njegova isteka te da u ovom trenutku ne razmišlja o promjenama u Upravi, odnosno do veljače iduće godine.

"Sastanak s predstavnicima radnika je jedan od prioriteta onoga čime ću se baviti u narednim danima", najavila je Dalić.

Povratak na javnu scenu

Imenovanjem na mjesto direktorice Podravke Martina Dalić vraća se na javnu scenu nakon što je morala napustiti Vladu zbog afere Borg u kojoj je otkrivena njezina prepiska s konzultantima koji su pisali lex Agrokor, a kasnije ih je privremena uprava angažirala.

Pročitajte i ovo Marin Pucar U 50. godini Nakon teške bolesti preminuo Marin Pucar, prvi čovjek Podravke

Imenovanje Dalić na čelo Podravke komentirao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. ''Ne znam kako ta procedura ide. Mislim da je svima koji prate politiku jasno da sam uvijek imao visoko mišljenje o Dalić. Smatram da je jedna od naših najboljih financijskih stručnjaka'', kazao je.

Nakon odlaska iz Vlade, u koju je ušla 90-ih godina kako bi radila za tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera, Dalić je radila za Svjetsku banku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene