Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržala Plenkovića

PETIR O BELJAKU 'Poslan je u HSS da ga uništi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marijana Petir u ponedjeljak je podržala poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se HSS "vrati u obitelj kojoj pripada".

HSS-ova zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u ponedjeljak je podržala poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se HSS "vrati u obitelj kojoj pripada", tj. da se priključi parlamentarnoj većini koju slaže HDZ i optužila predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da uništava HSS.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Petir se pred novinarima založila da zastupnici HSS-a napuste Narodnu koaliciju i prijeđu HDZ-u, istaknuvši da s HDZ-ovcima već surađuju u okviru Europske pučke stranke, a Narodna koalicija više ne postoji, nakon što je izgubila na izborima.

"Svima je poznato da je HDZ prema nama išao s istom ponudom kao i SDP i da je Beljak svojom neodgovornošću preveo HSS iz pobjedničkog u gubitnički tabor, inače danas ne bi imali samo pet mandata već bi bili u izvršnoj vlasti", ustvrdila je Petir.

Pozvala je petoro HSS-ovih zastupnika da "umjesto diktature Beljaka odaberu dobrobit HSS-a" jer "Krešo Beljak nije HSS". Njega je pak optužila da nije želio čekati na dogovor s HDZ-om jer je već imao "dogovorene neke druge opcije".

'Beljak sve to radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigledno poslan u HSS da ga rastoči i uništi', optužuje Petir koja je prije samo šest mjeseci podržala Beljaka na izborima na kojima je porazio dotadašnjeg šefa HSS-a Branka Hrga.

Na upit hoće li se dvoje saborskih zastupnika HSS-a dogovoriti s HDZ-om, kako se spekulira u medijima, rekla je da nema tih informacija, ali je logično da HSS-ovi zastupnici komuniciraju s HDZ-om jer se nalaze u županijama u kojima je HSS u koaliciji s HDZ-om.

Beljak je nedavno suspendirao Petir i stotinjak članova stranke zbog opstruiranja predizborne kampanje, tvrdeći da su umjesto HSS-ovih podržali HDZ-ove kandidate.

U nedjelju je u Mariji Bistrici novinarima rekao da je sada pod suspenzijom još nešto više od 30 članova stranke, očekuje da će ih u konačnici biti manje od 10, a pod suspenzijom su još Petir i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Petir je pak zatražila da Beljak povuče suspenzije, odstupi s mjesta predsjednika stranke i raspiše unutarstranačke izbore. "HSS-u treba novo vodstvo, koje voli HSS i hrvatski narod i spremno je boriti se da hrvatski narod živi bolje. Gospodin Beljak tome nije dorastao", poručila je.

Suspenzija je čista politička odmazda, kojom Beljak pokušava protukandidate eliminirati iz unutarstranačke utakmice, što je svojstveno "samo za Sjevernu Koreju", kaže Petir koja je najavila svoju kandidaturu za predsjednicu HSS-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene