Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON MILANOVIĆEVE OBJAVE

Ministar pravosuđa: "Zlata Đurđević dvaput je pristala biti kandidat u protuzakonitoj proceduri. Time je pokazala da ne poštuje zakone"

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica nakon sjednice Vlade novinarima je objasnio zašto je prof. Zlata Đurđević eliminirana iz izbora za predsjednika Vrhovnog suda iako je sama rekla da će se javiti na ponovljeni javni poziv.

"Gospođa Đurđević dvaput je pristala biti kandidat u protuzakonitoj proceduri, prvi put prije 15 dana i jučer kada je predsjednik Republike proslijedio prijedlog s gospođom Đurđević Hrvatskom saboru. Ona je time pokazala da ne poštuje zakone Republike Hrvatske", rekao je Malenica.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Slika nije dostupna NIJE DUGO ČEKAO Milanović se ispričao studentima pa opleo po Malenici: "Svaka studentica i student stručnih studija mogli bi predavati ministru bolje i kvalitetnije nego on njima"

Kazao je kako se već ranije govorilo da se situacija može riješiti tako da predsjednik Milanović od Državnog sudbenog vijeća zatraži ponovno raspisivanje javnog poziva, što je predsjednik i učinio.

Upitan znači li to da se Zlata Đurđević na poziv ne treba ni javljati, Malenica kaže kako se ona može javiti kao i svaki drugi kandidat.

"Predsjednik predlaže Saboru kandidate“, ponavlja Malenica.

Kazao je kako će se razmotriti hoće li se mijenjati Zakon o sudovima koji, kaže Malenica, razrađuje ustavne ovlasti predsjednika.

"I dalje ćemo ustrajati da postoji javni poziv kao procedura za izbor predsjednika Vrhovnog suda“, poručuje Malenica.

Upitan je li definitivno to da prof. Đurđević neće biti izabrana na tu dužnost, Malenica je odgovorio potvrdno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene