Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došao u Slavonski Brod

Kosovski premijer s Plenkovićem obišao putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći: "Ovo je težak dan za naš narod"

Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković Galerija 1/1 >>
Kosovski premijer Albin Kurti stigao je oko 20 sati u Slavonski Brod, gdje je s premijerom Andrejem Plenkovićem otišao posjetiti putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći kosovskog autobusa.

Premijer Kosova Albin Kurti stigao je oko 20 sati u Slavonski Brod. Dočekao ga je premijer Andrej Plenković te su zajedno posjetili putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći kosovskog autobusa, u kojoj je život izgubilo 10 ljudi.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Potom su dali izjave za medije. 

Albanski premijer izrazio je sućut obiteljima stradalih, a ozlijeđenima poželio brzo ozdravljenje.

"Ovo je težak dan za naš narod", rekao je premijer Kurti i zahvalio premijeru Plenkoviću na pomoći. Kazao je kako je posjetio sve putnike smještene u slavonskobrodskoj bolnici pa i one na intenzivnoj njezi. 

"Tu sam sa suradnicima, tu smo da budemo zajedno s našim sugrađanima koji su doživjeli tešku nesreću", rekao je. 

Obratio se i premijer Plenković i zahvalio pilotima Hrvatske vojske koji su dovezli kosovskog premijera u Hrvatsku. Ponovno je zahvalio liječnicima, medicinskim sestrama i pripadnicima žurnih službi na brzoj reakciji. 

"Nadam se da će maksimalni napori hrvatskih liječnika omogućiti da se ozlijeđeni brzo oporave. Mi ćemo pomoći koliko god treba", rekao je premijer Plenković. 

"Ja sam im poželio sve najbolje, da se odmore i naspavaju i da su u dobrim i sigurnim rukama hrvatskih liječnika i psihologa", dodao je kosovski premijer te rekao kako će na Kosovu u ponedjeljak biti proglašen dan žalosti. 

Premijeri Kurti i Plenković potom su posjetili i putnike koji su srećom u teškoj nesreći prošli bez ozljeda, a koji su smješteni u pansionu u blizini Slavonskog Broda. 

Plenković: "Pomoći ćemo gdje god treba"

Plenković je ranije već obišao stradale u bolnici te dao kratku izjavu.

"Želim izraziti sućut u ime Vlade i hrvatskog naroda svim obiteljima unesrećenih u nesreći kod Slavonskog Broda, u kojoj je izgubljeno 10 života", rekao je premijer Plenković i zahvalio ministrima, službama i liječnicima koji su pomogli ozlijeđenima. 

"Hrvatska i kosovska vlada učinit će sve da pomognu ovim ljudima, oni što znamo je da je samo jedna osoba trenutno smještena u Zagrebu, ostali koji nisu ozlijeđeni su u jednom pansionu", rekao je premijer dodavši kako će Hrvatska putnicima iz autobusa pomoći kako god bude potrebno.

"Sve što bude trebalo pomoći ćemo. Neće svi moći otići prema Kosovu u isto vrijeme, tu su obitelji, neki su ozlijeđeni, neki nisu, pomoći ćemo u transportu i na sve načine na koje bude potrebno", naglasio je Plenković. 

"Stvarno jako teška nesreća, već dugo godina ovakvu nesreću nismo imali. Učinit ćemo što god treba, vidjet ćemo s premijerom. Pomoći ćemo gdje god možemo, u troškovima ovdje, u sukcesivnom povratku na Kosovo. Sve ćemo pomoći, gdje god treba. Ostat će koliko god treba i pobrinut ćemo se da se svi osjećaju ugodno tijekom boravka ovdje", poručio je. 

Uz premijera su u Slavonskom Brodu i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar obrane Mario Banožić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene