Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Kosovo objavilo je da je iz Zagreba žurno s dužnosti povučen Hamiti Urtak, otpravnik poslova koji je u kosovskom veleposlanstvu obavljao poslove privremenog veleposlanika.


Iz Prištine je priopćeno da je Hamiti Urtak hitno opozvan nakon što je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova uputilo verbalnu notu i izvijestilo vlasti u Kosovu o incidentu njihovog diplomatskog predstavnika, koji se u četvrtak navečer dogodio u Zagrebu.

Vezani članci Građani na brzom testiranju na lokaciji Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića - 5 Počela brza testiranja na više lokacija u Zagrebu, ovdje je sve što o njima trebate znati. Bandić poručio: "Prvi smo u Hrvatskoj" Stambena zgrada na Zavrtnici na kojoj je došlo do urušavanja stropa - 2 Urušio se strop i zapriječio im prolaz: Vatrogasci spašavali četiri čovjeka i jednog ljubimca

Podsjetimo, iako je kamera Dnevnika Nove TV jedina zabilježila trenutak uhićenja i razbijeni automobil u veleposlanstvu su sve negirali.

Čvrst stisak policajaca i lisičine na rukama privremenog voditelja diplomatske misije Republike Kosovo u Hrvatskoj. Na silu je izvučen iz automobila parkiranog nasred ceste. Na autu je i odlomljen retrovizor.

>> Policija svladala kosovskog diplomata: Pijan divljao automobilom, odbio alkotest

Svjedoci kažu da je bio toliko pijan da je jedva stajao na nogama. Odbio je alkotest. Da bi izbjegli eventualnu prijavu za nanošenje ozljeda, policajci su ga odveli na liječnički pregled.

Vozača su građani zaustavili i zadržali do dolaska policije na križanju Palmotićeve i Boškovićeve ulice, a svega stotinu metara dalje, u Đorđićevoj udario je u parkiran automobil jedne zagrebačke tvrtke i pobjegao s mjesta nesreće.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Kosovo objavilo je da je Urtakovo ponašanje 'nedostojanstveno i neprofesionalno'.

Ministar vanjskih poslova Kosova, Envera Hoxhaj, nakon poziva iz Hrvatske zatražio je hitno povlačenje Hamitija i njegov povratak u Prištinu. Zatražio je osnivanje komisije pri veleposlanstvu koja će istražiti incident.

Ministarstvo vanjskih poslova je izrazio žaljenje vlastima Republike Hrvatske zbog ponašanja njihovog diplomatskog predstavnika u Zagrebu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook