Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U žurnoj proceduri

Konačno neke dobre vijesti iz HZZO-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca do 18 godina starosti i osigurane osobe na redovnom školovanju s oštećenjem sluha dobivat će baterije za slušne aparate na teret HZZO-a.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić uputio je danas u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) službeni zahtjev da se u Popis ortopedskih i drugih pomagala uvrste baterije za slušne uređaje za osobe oštećena sluha, s time da se to pravo odnosi na djecu do 18. godine starosti i osigurane osobe na redovnom školovanju, a u HZZO-u očekuju da će to pitanje biti riješeno već idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama"

U Ministarstvu zdravlja očekuju da se žurno, već u utorak, 29. travnja, održi telefonska sjednica Upravnog vijeća HZZO-a i da se taj prijedlog Ministarstva prihvati.

Evo na što se hrvatski pacijenti najviše žale

U HZZO-u kažu da su pokrenuli hitnu proceduru za izmjenu Pravilnika o pomagalima te sazvali Povjerenstvo za ortopedska i druga pomagala koje bi, kako se doznaje, prijedlog Ministarstva trebalo razmotriti u ponedjeljak, 28. travnja.

Tražit ćemo da odluka Upravnog vijeća HZZO-a stupi na snagu dan poslije hitne objave u Narodnim novinama. Očekujemo da će to biti gotovo već idućeg tjedna, a da ljudi imaju do tada dovoljne zalihe baterija, rekla je Hini zamjenica ravnatelja HZZO-a Tatjana Prenđa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene