Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesebično djelo

Lijepa gesta kontrolora Zagrebparkinga ganula majku koja je vodila dijete u bolnicu: "Drugi bi se samo okrenuli. Eto, ima još dobrih ljudi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mate Barbir, kontrolor Zagrebparkinga pomogao je Ani (39) koja je sa sinom krenula u bolnicu u Klaićevoj.

"Trebate li pomoć?", pitao je prošlog utorka kontrolor Zagrebparkinga Anu (39) iz Zeline koja je sa petogodišnjim sinom žurila u Klaićevu bolnicu.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima''

Nakon mukotrpnog traženja parkinga žena je našla mjesto nekoliko stotina metara udaljeno od bolnice, na Trgu Republike Hrvatske. Sin, sa simptomima gripe, već je jedva stajao na nogama. Uz njega, žena je pokušala izbalansirati i s nekoliko torbi. Kontrolor Zagrebparkinga, Mate Barbir (38) našao se u pravo vrijeme na pravom mjestu.

"Na njegovo pitanje, rekla sam da vodim dijete u bolnicu. On meni kaže da je bolnica daleko. I on uzme klinca i nosi ga skroz do Hitne na rukama. Eto, ima još dobrih ljudi", ispričala je Ana. Nije bilo lako, hodali su pet minuta. Ona s torbama, redar s njenim djetetom.

"Drugi bi se samo okrenuli i otišli, gledali bi svoja posla. Da nije bilo njega, prvo bih dijete odvela u bolnicu, a onda bih se vratila po stvari. Ne znam, vjerojatno bi ga tamo netko trebao pričuvati", govori žena. Sin joj je zbog gripe ostao u bolnici, a kad je nakon nekog vremena otišla do auta, tamo ju je dočekala poruka.

"Na papiriću je pisalo da se nada da je dijete dobro. Bio je to taj redar. Ostavio mi je čak i svoj broj. Nazvala sam ga i zahvalila mu na pomoći. Rekla sam mu da sam ugodno iznenađena. Odgovorio mi je da je to sitnica", kaže Ana.

Mate kaže da je poruku ostavio iz dva razloga.

"Zanimalo me kako je dijete, htio sam znati da je dobro, a znate, nije baš ni svejedno, u doba ove panike od koronavirusa. I ja imam sina, dijete od 10 mjeseci, nisam ga htio nečim zaraziti. Nisam mu prilazio neko vrijeme", kaže Mate.

Dodao je kako se uvijek nada da će i njegovoj supruzi jednog dana netko pomoći ako bude trebalo. Njemu nije prvi put da uskače kad treba.

"Inače kada radim oko Klaićeve bolnice pa često znam pomoći roditeljima kad vidim da idu s djecom. Ili starijim ljudima koji se muče oko Vinogradske bolnice. I ja imam dijete i roditelje. Pa morate biti ljudi", zaključuje Mate.

Iz Zagrebparkinga su pohvalili Matin nesebični čin i istaknuli kako i drugi njihovi djelatnici pomažu sugrađanima u raznim nevoljama.

''Nedavno su djelatnici Zagrebparkinga pomogli izbaviti dvogodišnje dijete iz zaključanog automobila, ali i spriječili lopove da opljačkajku torbicu jedne umirovljenice, vraćali pronađene novčanike sa znatnim novčanim iznosima i slično'', kažu iz Zagrebparkinga. Dodali su i da je stotinjak njihovih zaposlenika završilo edukaciju ''Oživi me'' o postupku kardiopulmonalnog oživljavanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene