Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li mutirali?

"Komarci su me živog pojeli. Sklanjamo se u kuće, a oni čekaju pred vratima, kao u zasjedi. Otvorimo vrata i šmugnu unutra"

Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 2
Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 2
Aktualno Galerija Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 5 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 5 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 4 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 4 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 3 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 3 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 2 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 2 +0 Na leđima su stotine uboda (FOTO: Ivan Zgrebec) - 1 Galerija 1/5 >>
Ivan Zgrebec iz Josipovca 45 minuta kosio je travu, odjeven od glave do pete. Nije pomoglo. Komarci su mu izboli cijela leđa.

„Obukao sam majicu dugih rukava. I kapuljaču. Navukao duge hlače. Zatim stavio maramu preko lica. Mislio sam, siguran sam. Nisam bio“, govori Ivan Zgrebec iz Josipovca. Fotografije njegovih leđa najbolje ilustriraju razmjere najezde komaraca u Slavoniji. Na njegovim leđima načičkan je ubod do uboda.

Pročitajte i ovo Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac Slika nije dostupna obračun s komarcima Nakon godina invazije krvopije nestale iz Slavonije! Biolog objašnjava zašto to nije dobra vijest

„Otrčao sam ženi u kuću, luđački su me svrbjela leđa i rekao joj „vidi šta mi je to“. Zgrozila se kad je pogledala", rekao je Ivan. Danas je, kaže, malo bolje, otekline su splasnule. No neće skoro opet u košnju. Obitelj Zgrebec, kao i svi iz Slavonije, poduzimaju sve mjere opreza. S komarcima su u ratu.

„Imam troje djece, počeli su ljetni praznici, vani smo napunili bazen, ali mu se nismo ni približili. Djeca ne smiju van iz kuće, a i mi odrasli to izbjegavamo. Ujutro idemo na posao, nabrzinu od kuće trčimo do auta. Poslije posla odmah dolazimo u zatvoreno. Imamo komarnike po cijeloj kući, ali kad otvorimo vrata, njih 10-ak već čeka u zasjedi i samo šmugnu unutra“, kaže Ivan. Kaže da mi više nije bitno ni je li dan ili noć. Iako od njih ne odustaju, uobičajene mjere borbe zasad ne daju rezultat.

„Mažemo djecu, pazimo da nemamo lokvi oko kuće, ali slabo ili nikako ne pomaže“, objašnjava Ivan. Kaže da mu nije jasno ni da baš ni od čega što oni poduzimaju nema koristi, kao ni da ne pomaže ni to što vlasti rade u suzbijanju. Čudno mu je što su ga komarci uspjeli toliko izbosti i preko odjeće.

Kao da su mutirali“, zaključuje Ivan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene