Kolinda Grabar-Kitarović - 4
Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Foto: Pixsell

Kolinda Grabar-Kitarović imenovana je na mjesto predsjednice Povjerenstva budućeg domaćina za Olimpijske igre. Na toj će poziciji imati ključnu ulogu za istraživanje, stvaranje i nadzor interesa budućeg domaćina Olimpijskih igara i Ljetnih olimpijskih igara mladih.


Bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović Međunarodni olimpijski odbor imenovao je na važnu funkciju. Povjerenstvo za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara sada ima novu predsjednicu.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Grabar-Kitarović o kandidaturi za članicu MOO-a: "Sport za mene nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrijednosti" Slika nije dostupna Putin iznenadio NEOČEKIVANIM izrazima dobrodošlice

Dosadašnja predsjednica Kristin Kloster Aasen podnijela je ostavku nakon njezina izbora u Izvršni odbor (EB) jer niti jedan član Izbornog odbora ne može raditi u budućim komisijama domaćina (za Olimpijske igre i Olimpijske zimske igre), kako bi se osiguralo šire sudjelovanje Sjednice MOO-a u postupku odabira, javlja Olimpyc.com.

Novi pristup izboru olimpijskih domaćina fleksibilniji je, a MOO radi s potencijalnim domaćinima na optimizaciji svojih olimpijskih projekata i usklađivanju s dugoročnim planovima društvenog i gospodarskog razvoja u korist njihovih zajednica. Kao rezultat toga, postoji nezabilježen interes brojnih zemalja na različitim kontinentima za domaćinstvo budućih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

''Povjerenstva budućih domaćina imaju važnu ulogu u oblikovanju budućnosti Olimpijskog pokreta. Kolinda Grabar-Kitarović donijet će bogate i raznolike vještine i iskustvo, uključujući ono na najvišim razinama vlasti i međunarodnim odnosima. Kao članica istog povjerenstva, već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu i odabiru olimpijskih i paraolimpijskih domaćina, tijekom odabira Brisbanea 2032.", rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

''Zahvalna sam na ovoj prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, sudjelovanje u sportu i uključivanje. To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja Olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću nadolazeći domaćini, poput klimatskih promjena", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju