Zanimljivo, baš u vrijeme nestabilne političke situacije i sve očitijih podjela u hrvatskom društvu oko temeljnih ljudskih prava, u javnosti se pojavio velečasni Zlatko Sudac!


Karizmatik je poslao poruke narodu i državi iz Petrinje, gdje predvodi tri velike duhovne obnove ususret blagdanu Tijelova. Prvi put u javnosti nakon dužeg izbivanja. Velečasni Zlatko Sudac, karizmatik kojem na duhovne obnove dolaze tisuće vjernika, ususret Tijelovu, danas iz Petrinje šalje poruku političkim elitama.

Vezani članci Laura Marijan i Goran Kuštreba - 2 Mladenci ogorčeni mjerama: ''Ako mi je suđeno da umrem od korone, neka to bar bude s osmijehom na licu jer znam da sam imala svoje svatove'' Potres Slabi potresi noćas kod Petrinje: "Kratak, ali jak", "Zatreslo je dosta"

'Želim da naša zemljica ne bude podijeljena, želim da se sve kosti iskopaju, želimo da svi sinovi desnih i lijevih da se poštuju i vole', rekao je Sudac. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ovom prigodom zahvalio se i biskupu Košiću koji u ovom susretu ima veliku ulogu.

'Želimo jedan lijepi suživot, želimo svim građanima ovoga grada, Hrvatima, Srbima, Muslimanima, Bošnjacima svima želimo da se poštuju', kaže Sudac.

Otišao je velečasni i korak dalje, promičući prava svih manjina u društvu. 'Kako god se vi zvali bili vi gay ili antifašisti ili muslimani bili vi nevjernici ili vjernici, što god bili, bili vi živo biće - i pas cvili kad izgubi svoje štene', rekao je Sudac.

Velečasnom Zlatku Sudcu uručeno je nekoliko petrinjskih simbola, između ostalih i zlatnik s likom pape Ivana Pavla Drugog. U istoimenoj župi u Petrinji Zlatko Sudac predvodit će duhovne obnove sve do blagdana Tijelova.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr