Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Šimonović za australski dnevnik

'Kapetan Dragan se može skrivati, ali ne može pobjeći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je australska vlada Hrvatskoj potvrdila da je potraga za Draganom Vasiljkovićem prioritet, Hrvatska će 'biti zadovoljna tek kad Vasiljković iziđe pred hrvatski sud', rekao je hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović u razgovoru za australski dnevnik The Age.

'Očekujem da će australske vlasti učiniti sve što mogu kako bi se to dogodilo što prije', rekao je ministar Ivan Šimonović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apel Srbima Dragana Vasiljkovića Kapetan Dragan: Srbijo, pomozi mi barem kao što si pomogla Purdi Slika nije dostupna Zbog nove žalbe Kapetan Dragan ostaje u Australiji do 2012. godine?

Hrvatsko 'Ministarstvo pravosuđa vjeruje da australske vlasti poduzimaju vrlo ozbiljne mjere, no za našu će procjenu biti ključna njihova uspješnost', rekao je Šimonović.

Na pitanje nada li se da će se Vasiljković naći na sudu, ministar je odgovorio kako to 'nije samo pitanje nade: mi to očekujemo i nećemo odustati od tih očekivanja.'

'Vasiljković se može skrivati, ali ne može pobjeći', dodao je.

Zapovjednik australske savezne policije Tony Negus nije mogao komentirati kako napreduje potraga, ali je dodao da australska policija nastavlja potragu za odbjeglim Vasiljkovićem, koji uz australsko ima i srbijansko državljanstvo. (Hina)

>> Srbijanski tužitelj: Vasiljković bi mogao biti izručen Australiji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene