Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten u promet u 1:06

VIDEO Kaos nakon otvorenja: "Došli smo do Pelješkog mosta, ali dalje nula bodova"

Gužva na čvoru Komarna iz smjera Splita
Gužva na čvoru Komarna iz smjera Splita Foto: DNEVNIK.hr
Iako je već nakon otvorenja trebao biti pušten u promet za sve građane, Pelješki most malo je pričekao prve vozače. Nakon svečanosti oko mosta su se stvorile velike gužve.

"Na Brijesti smo. Idemo po auto. Zatvoren je promet. Dakle, ne puštaju promet vjerojatno prije jutra jer je sve zakrčeno u Komarni. Policija nas pušta po auto, i odmah nazad", javljali su nam čitatelji koji su se iza ponoći našli u gužvi nakon svečanog otvorenja Pelješkog mosta.

Pročitajte i ovo Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi Ilustracija Reagirao KOHOM Bukti epidemija: U Zagrebu se otvara drive-in za testiranje na hripavac. "Gledamo ovo u nevjerici"

Mostom su se provezli Rimčeva Nevera i Niko Pulić u svojem autu, a nakon toga trebao je biti pušten u promet za građane. No, to se nije odmah dogodilo.

Oni koji su iz Komarne htjeli na most tu su i zaustavljeni. 

"Nula bodova", rekao nam je čitatelj.

No, unatoč gužvama i s malim zakašnjenjem HAK je javio kako je most ipak otvoren.

"Pelješki most i službeno je otvoren za promet u oba smjera u 1:06 sati!!" napisali su na svojim stranicama.

"Sukladno odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te uprave Hrvatskih cesta, ograničava se promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t po Pelješkom mostu i njegovim pristupnim cestama.

Ograničenje se ne odnosi na teretna vozila koja imaju utovar ili istovar na području poluotoka Pelješca (i okolnim otocima na tom području), koja imaju dozvolu za izvanredni prijevoz, kao i za vozila hitnih službi, oružanih snaga RH, vozila za održavanje cesta te vozila gradilišta. U potpunosti je zabranjen prijevoz opasnih tvari po Pelješkom mostu i pristupnim cestama, od čvora Komarna do čvora Prapratno", podsjetili su nešto ranije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene