Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović dobio je izvještaj Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti o stručnom nadzoru nad tajnim prikupljanjem podataka, no ne otkriva je li bilo nezakonitosti te naglašava da se radi o vrlo osjetljivoj materiji.


Predsjednik Ivo Josipović potvrdio je da je dobio izvještaj Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti o stručnom nadzoru nad tajnim prikupljanjem podataka no nije želio reći je li se nadzorom Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija utvrdilo da je policija prekoračila granice zakonita ponašanja, piše Večernji list.

>> Alarm: 'Velike ovlasti policije moraju imati veliki nadzor!'

Vezani članci Peđa Grbin i Željko Kolar Poznati rezultati izbora, SDP će predsjednika dobiti 3. listopada: "Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug" Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske Josipović otkrio je li njega SOA obavještavala o istragama i poručio: "Načelno ni premijer ni predsjednik ne bi o tome smjeli raspravljati. Ali postoje slučajevi...''

'Dobio sam izvješće, ali ne mogu govoriti o njegovu sadržaju jer je on tajna. Sve dok se ne deklasificira njegov sadržaj, ne mogu reći ništa dalje', rekao je za Večernji predsjednik Ivo Josipović. Dodao je da se radi o vrlo osjetljivoj materiji i da treba sagledati sve pojedinosti jer je riječ o pitanju ljudskih prava i profesionalnom postupanju sigurnosnog sustava.

'Sigurno je da će po ovome pitanju imati što raditi unutarnji nadzor u MUP-u, sva druga tijela koja se bave nadzorom u sigurnosno-obavještajnom sustavu, ali će o tome sigurno biti govora i na Vijeću za nacionalnu sigurnost', rekao je Josipović te naglasio da u ovom trenutku nema potrebe da sazove sjednicu VNS-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook