Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali i onima na Kosovu i Golanu

Josipović čestitao Novu godinu hrvatskim vojnicima u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović, ujedno i Vrhovni zapovjednik, čestitao je videovezom hrvatskim vojnicima u mirovnim misijama u Afganistanu, Golanu, i na Kosovu.

Zaželio im je svako dobro u 2011. te da svoje zadaće i dalje obavljaju na najbolji način te da se po završetku misije sigurno vrate svojim obiteljima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

Nakon čestitke mirovnjacima, od kojih su neki tisućama kilometara od svojih domova, obišao je odjel Hitnog prijema u Kliničkoj bolnici na Svetom Duhu, i dječju bolnicu u Klaićevoj.

>> Josipović na dočeku u Zagrebu: '2011. će biti bolja godina'

S novogodišnjim željama namjerava se uputiti i do jedne od vatrogasnih postrojbi, ali i u MUP.

'2011. - prilika za donošenje novih dobrih odluka'

S pripadnicima oružanih snaga RH razgovarao je i ministar obrane Davor Božinović, koji je rekao kako 2011. godina donosi prilike za donošenje novih dobrih odluka i u sustavu obrane. Istaknuo je kako za rad pripadnika Oružanih snaga RH u misijama i operacijama već tradicionalno dobivamo pohvale od međunarodne zajednice, zahvalivši svim vojnicima, dočasnicima i časnicima na njihovom predanom radu.

Ministar se posebno osvrnuo i na angažman u misiji ISAF u kojoj sudjeluje 319 pripadnika OSRH. Ova je godina ključna za operaciju ISAF jer je to godina u kojoj počinje tranzicija s međunarodnih snaga na afganistanske snage sigurnosti i godina koja donosi potrebu za dodatnim naporima u procesu pomirenja u toj zemlji, rekao je Božinović. (Hina/ I.P)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene