Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija na granici se ne smiruje

Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..."

Aktualno Galerija Granični policajci Granični policajci Foto: DNEVNIK.hr Ilegalni migranti Ilegalni migranti Foto: DNEVNIK.hr Mladen Matovinović, voditelj Službe za granicu PU ličko-senjske Mladen Matovinović, voditelj Službe za granicu PU ličko-senjske Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Matijević, načelnik Postaje granične policije Korenica Galerija 1/4 >>
Migranti i dalje svakodnevno pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, a situacija se ne smiruje. Zahvaljujući dobroj opremljenosti policije, nadziru oko 40 kilometara granice samo iz novog centra u Korenici.

Jača pritisak migranata koji ilegalno pokušavaju ući zelenom granicom iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. U prošloj godini policija je spriječila više od 29 tisuća ilegalnih ulazaka u Hrvatsku.

Najveći pritisak je i dalje na Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Ličko-senjsku policijsku upravu. Dodatan posao Hrvatskoj policiji zadaju kampovi koje vlasti Unsko-sanskog kantona i dalje podižu u neposrednoj blizini granice.

Pročitajte i ovo Luka Čičin Šain, virusni imunolog Luka Čičin-Šain za Dnevnik Nove TV Koliko je učinkovito i mogu li cijepljeni prenijeti virus? Ugledni znanstvenik odgovara na pitanja o cjepivu koja muče građane

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okršaj s Franićem Kerum žestoko odgovorio protukandidatu: "Bit će da jutros nije popio tabletu..."

"Pokušavamo spriječiti nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku, s našim prisustvom. Kad dođe sad toplije vrijeme onda će najvjerojatnije oni kroz šumu, onda ćemo se mi prebacivati gore, imamo tu kamere koje nadziru taj dio i onda mi vidimo da su u blizini i dolazimo na to mjesto'', objašnjava Damir Kovačić, djelatnik postaje granične policije Korenica, vođa grupe za zaštitu granice.

Na crti razgraničenja s Bosnom i Hercegovinom danas je bio reporter Domagoj Mikić

Danas je na vrhu Plješevice i dalje snijeg, ali i minus. U Bijelom polju je smještena jedna jedinica koja pomno prati svaki korak onih koji pokušavaju ilegalno ući u Hrvatku. S ovog mjesta službenici vide i do pet kilometara, a sve uz pomoć vrhunskog sustava.

Načelnik PGP Korenica, Goran Matijević, otkrio je da kada su vremensku uvjeti nepovoljniji, tada se smanjuje pritisak i pokušaj ulaska u Hrvatsku. Na terenu je nekoliko stotina policajaca, ali ''nekad ljudstvo i brojke nisu toliko značajne koliko je srce i volja da se pojedina zadaća izvrši''.

Zahvaljujući interventnom timu, policajci mogu kvalitetno vidjeti migrante koji ilegalno pokušavaju prijeći granicu. Voditelj Službe za granicu PU ličko-senjske, Mladen Matovinović, govori da je sustav ''prva liga'' te se pomoću njega uspije pronaći mnogo migranata. Najveći pritisak je na području masiva Plješevica, već drugu godinu zaredom.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 1 Šteta u desecima milijuna kuna Čeka se rasplet afere Janaf: Istražiteljima pune ruke dokumenata o sumnjivim poslovima, a članovima uprave stigle i prijetnje smrću

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Splitska policija objavila detalje Zbog nesreće u kojoj su ozlijeđeni muškarac i dijete uhićen 24-godišnjak. Bio je pijan, a prije toga je sudjelovao u još jednoj nesreći

Dolaskom povoljnijeg vremena očekuju, kaže, veći priljev migranata. Novi centar otvoren je u Korenici te se u njemu može pratiti cijelo područje. ''40 kilometara pokrivamo državnu granicu'', otkrio je.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene