Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći dan invazije

Vojni analitičar otkrio što je čudno u sukobu Rusije i Ukrajine: ''Htjeli su izvesti blitzkrieg. Dva dana kasnije nema ni blitza''

Aktualno Galerija Ivica Mandić Ivica Mandić Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić Ivica Mandić Foto: DNEVNIK.hr Ratna šteta u Ukrajini - 2 Ratna šteta u Ukrajini - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ratna šteta u Ukrajini - 3 Ratna šteta u Ukrajini - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ratna šteta u Ukrajini - 1 Galerija 1/5 >>
Treći je dan invazije Rusije na Ukrajinu. Vojni analitičar Ivica Mandić komentirao je rat u Ukrajini i otkrio je dosad neobično u sukobu.

Tijekom noći na ulicama ukrajinskog glavnog grada Kijeva i okolici vođene su žestoke borbe. Ukrajinska vojska tvrdi da je odbijen napad ruskih snaga. Kijev je izložen topničkoj i raketnoj paljbi. Projektili pogađaju i civilne objekte.

Vojni analitičar Ivica Mandić u izvanrednim vijestima Nove TV kaže da je Putinov cilj zauzeti Ukrajinu. 

''Ruska vojska je htjela izvesti blitzkrieg. Dva dana kasnije nema ni blitza. Očigledno su ruske vojne snage odlučile da težinu svoje borbe daju u urbanim sredinama. To znači prolijevanje krvi. Ruske vojne snage mogu provoditi desante, ali je pitanje gdje. Pitanje je koliko je brojno stanje vojnika u Ukrajini'', kazao je.

Dodaje da ''frapira da je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo izvelo brojne akcije''. ''To dokazuje da ruska vojska ne vlada zrakom. To je čudno'', kaže. 

Na pitanje o prijedlogu za pregovaranje u Minsku, Mandić kaže da je to nerealno. ''Tko će od Ukrajinaca doći u Minsk kad se Ukrajinu napada iz Bjelorusije?'' pita se. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kolona 40-ak kilometara VIDEO Reporter Ivan Čorkalo na granici Ukrajine i Poljske svjedočio noćnoj mori svakog roditelja: "Muškarci to tako masovno rade"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PENDAROVSKI ZABRINUT Predsjednik Sjeverne Makedonije: "Osvoji li Rusija Ukrajinu, najranjivija točka Zapadnog Balkana bit će Banja Luka"

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene