Nasmijanim 'selfijima' iz skloništa Izraelci su zaradili brojne kritike. 'U Gazi napunjene baterije čuvaju za hitne slučajeve, a ne za selfije', poručio im je jedan korisnik interneta.


Kada sirene upozore na zračni napad Izraelci bježe u sigurnost skloništa. Iako je za mnoge riječ o zastrašujućem iskustvu, na internetu su se pojavili deseci nasmiješenih 'selfija' kojima tinejdžeri, ali i odrasli dokumentiraju svoju iskustva. Sara Eisen zaslužna je i za pokretanje Facebook grupe 'Selfiji iz skloništa'. Danas gotovo da nema prigode koja nije popraćena 'selfijem', zbog čega je Sara pomislila zašto ih onda ne bi slikali i u skloništima, piše Daily Mail.

Vezani članci Raste broj mrtvih u sve žešćim izraelsko-palestinskim sukobima (Foto: AFP) Sirene za uzbunu oglasile se u Tel Avivu: Nakon ubojstva čelnika Islamskog džihada Palestinci odgovorili raketnim napadima Ilhan Omar (Foto: Kerem Yucel / AFP) Izrael ne da američkim zastupnicama ulazak u zemlju zbog podrške Palestini

Brojne fotografije  već su objavljene u grupi, a na mnogima Izraelci poziraju sa širokim osmjesima na licima. Dobili su i podršku židovske zajednice u Washingtonu.

NOVE ŽRTVE: U noći poginulo 50 Palestinaca i 2 izraelska vojnika - 'Nikad nećemo zaboraviti i oprostiti'

No, stigle su i brojne kritike jer korisnicima interneta izgleda kao da se na ovaj način izruguju sa sve većim brojem poginulih Palestinaca.

'Pogodite tko nema sklonište ili drugo sigurno mjesto na kojem može biti. Djeca Gaze. Napunjene baterije čuvaju za hitne slučajeve, a ne za selfije...jer pogodite tko kontrolira struju? Izrael!', napisao je jedan korisnik interneta.

UN-ova škola u kojoj se prihvaćaju izbjeglice pogođena u napadu

'U međuvremenu, palestinske žene i djeca nemaju lusksuz trčanja u skloništa kada izraelske bombe padaju s neba. Ovo nije rat, ovo je etničko čišćenje', stoji u drugom komentaru.

Eisen se brani da se neće ispričavati jer je živa.

Tijekom 16 dana sukoba život je izgubilo 718 Palestinaca, većinom civila. Poginula su i 32 izraelska vojnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook