Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SVJESNOM JE STANJU, ČUVA GA POLICIJA

Ravnatelj o muškarcu osumnjičenog za ubojstvo troje djece: "Rade se nalazi zbog sumnje da je bio pod utjecajem psihofarmaka"

Aktualno Galerija Davor Vagić Davor Vagić Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Vagić, doktor KBC-a Sestre milosrdnice Galerija 1/2 >>
U 15 sati ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice dao je izjavu o stanju muškarca iz Mlinova u KBC Sestre milosrdnice.

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić dao je izjavu za medije o zdravstvenom stanju muškarca kojeg se sumnjiči da je usmrtio svoje troje djece u zagrebačkim Mlinovima u noći s petka na subotu.

Vagić je rekao da je pacijent obrađen na Hitnom bolničkom prijemu, a nakon toga je premješten na jedinici intenzivne skrbi gdje je napravljena daljnja dijagnostika i liječenje. "Pacijent je stabilan i nije trenutno životno ugrožen", rekao je te dodao da je pri svijesti. 

Muškarac je cijelo vrijeme pod nadzorom policije, sumnja se da je bio pod utjecajem psihofarmaka te se rade potrebni nalazi da se to utvrdi, kazao je ravnatelj bolnice. 

"Apsolutno se rade svi mogući nalazi zbog sumnje da je bio pod utjecajem psihofarmaka, ali to ne možemo decidirano reći", objasnio je.

Primarni zadatak je da životne funkcije budu u redu, a zatim će se ovisno o tome dogovoriti daljnji premještaj za osumnjičenog muškarca.

Stravičan zločin

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je u subotu očevid u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je noćas ubijeno troje malodobne djece, za što je osumnjičen njihov otac, 56-godišnji austrijski državljanin.

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je u ranim jutarnjim satima u suradnji s policijskim službenicima, provela očevid u povodu pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima, priopćilo je Državno odvjetništvo RH.

Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva, iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece, dodaje se u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela, navode iz DORH-a.

Tijek događanja o ubojstvu koje je zgrozilo javnost možete pronaći ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene