Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je danas da neće voditi prljavu kampanju za novi predsjednički mandat, uzvrativši time na jučerašnje izjave HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović kako je svjesna da će kampanja biti ne samo prljava, nego i podla.


U Mariji Bistrici, gdje se pridružio 12. međunarodnom mimohodu konja i konjskih zaprega, Josipović je na novinarski upit sprema li to podlu kampanju, odgovorio kako ga ne zanima što je gospođa Grabar-Kitarović rekla, "a ako je rekla da će kampanja biti podla, valjda nešto zna o tome, valjda znači sprema takvu kampanju".

Vezani članci Ivo Josipović (Foto: Dnevnik.hr) Josipović nakon kritika upućenih Grabar-Kitarović: ''Volio bih da me Predsjednica tuži, to bi bio zanimljiv postupak'' Stjepan Mesić, Ivo Josipović, Zoran Milanović (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Ivo Josipović: "Mnogi se pitaju je li predsjednica u Kninu konzumirala alkohol"

"Što se mene tiče, ja nikada nisam vodio kampanje koje bi bile prljave. Kada je riječ o onome što se do sada događalo, pa vidjeli ste iz čijeg je tima dolazilo ono što ona naziva podlim", kazao je.

Na prozivke HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje kako su plaće nekih njegovih savjetnika u rangu ministarskih Josipović je rekao kako "neke jesu i tako i treba biti".

Grabar Kitarović: 'Znam da će kampanja biti podla, ne bojim se ničega!'

"Savjetnika (u Uredu predsjednika) je više-manje onoliko koliko i treba biti. Od kad sam došao u ured, proračun se smanjio za 15-tak posto, smanjio se broj ljudi, tako da je vidljivo da se radilo na uštedama, tamo gdje je to, naravno, bilo moguće", istaknuo je Josipović.

Josipović se u Mariji Bistrici pridružio mimohodu stotina konja i konjskih zaprega u sklopu međunarodne manifestacije koju tradicionalno prve nedjelje poslije Velike Gospe organizira Županijska udruga uzgajivača konja Krapina.

Istaknuo je kako se tu nalazi u sklopu svojeg redovitog posla, a to je da bude s ljudima, što je, smatra, posebice važno tijekom turističke sezone. "U Mariji Bistrici imamo jedan specifičan, kvalitetan oblik vjerskog turizma koji treba unaprijediti i to je jedan dio ponude Hrvatske koji je vrlo važan", ocijenio je predsjednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook