Građani i dalje pristižu u zagrebačko Gradsko poglavarstvo kako bi se upisali u knjigu žalosti Milana Bandića. A njegovi bliski suradnici bruse posljednje detalje uoči sutrašnje komemoracije.


Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, podsjetio je da će se komemoracija za Milana Bandića održati u utorak u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Vezani članci Posljednji ispraćaj Milana Bandića 3. ožujka 2021. Ravnateljstvo civilne zaštite najavilo žalbu na oslobađajuću presudu zbog gužve na Bandićevom sprovodu Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na suđenju u aferi štandovi (Foto: Dnevnik.hr) Bandiću i ostalima u petak presuda za pogodovanje udruzi Željke Markić

Zbog epidemioloških mjera neće baš svi moći ući u HNK. ''Bit će postavljen i video zid na trgu ispred, tako da svi koji žele mogu pratiti komemoraciju, a bit će i izravan prijenos na televiziji. Imat ćemo tri govornika. U ime Vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnika gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević'', rekao je.

Otkrio je da će u pratnji bit Zagrebačka filharmonija,. ''Znamo da je gradonačelnik bio posebno vezan uz filharmoniju i bila mu je pri srcu. Sutra će mu filharmonija biti u prilici odati dug'', kaže Lovrić.

Komentirao je i činjenicu da premijer Andrej Plenković neće doći na komemoraciju. Kazao je da se Plenković danas upisao u knjigu žalosti i sastao s Jelenom Pavičić Vukičević. ''Koliko nam je kazao bit će na pogrebu. Sutra je na putu. Mislim da će dvoje ministara biti u izaslanstvu i to je primjereno'', smatra.

Na pitanje hoće li obustavljeni postupci protiv Bandića biti teret gradskoj upravi, Lovrić kaže da je uvjeren da bi u svim procesima Bandić bio oslobođen.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr